70% din tranzacțiile de la BVB – realizate cu acțiuni bancare

70% din tranzacțiile de la BVB – realizate cu acțiuni bancare

Sursa foto: Sviatlana Zyhmantovich | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 nov 2021

Aproape 2 treimi din rulajul pieței de acțiuni au fost reprezentate de transferurile pe acțiunile Băncii Transilvania, în timp ce pe locul 2 în clasamentul lichidității s-au situat titlurile BRD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

La New York Stock Exchange, indicele S&P500 a depășit, pentru prima dată în istoria sa de 65 de ani, nivelul de 4.700 de puncte, context în care și bursa românească este pe maxime. Ultima sesiune a săptămânii a fost totuși una de ezitare. Nota a fost de staționare.

În primul rând, niciuna din primele cele mai tranzacționate 5 acțiuni nu a avut o deviație mai mare de un procent față de referință, iar la nivelul indicilor fluctuațiile au fost, de asemenea, mici. Simptomatic, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat la prețul de 2,5500 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 30,63 milioane lei în piața reglementată. Acestora li se adaugă un transfer de tip deal în valoare de 3,31 milioane lei care face ca 64,38% din rulajul de 52,73 milioane lei (10,65 milioane euro) să fie asigurat de acest emitent.

Obligațiunile Ocean Credit IFN intră la tranzacționare la prețuri superioare valorii nominale. „Există un mare potențial.” CITEȘTE ȘI Obligațiunile Ocean Credit IFN intră la tranzacționare la prețuri superioare valorii nominale. „Există un mare potențial.”

Tot pe segmentul bancar, și tot în stagnare, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au închis la prețul de 18,50 lei/acțiune, care au avut a 2-a activitate a ședinței, de 2,65 milioane lei.

Este o inerție în nota întregii piețe, în care indicele compozit BET Plus a pierdut 0,09% și indicele reprezentativ BET s-a retras cu 0,07%, până la nivelul de 12.874,81 puncte, unde este marginal sub maximul istoric, așa cum se vede pe graficul atașat.

70% din tranzacțiile de la BVB – realizate cu acțiuni bancare

Indicele energetic BET-NG a alunecat și este cu 0,06% sub referință, într-o zi în care cele mai lichide acțiuni de la acest capitol au consemnat, totuși, aprecieri: +0,69%, până la prețul de 43,95 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au cumulat tranzacții de 2,41 milioane lei, și +0,20%, până la prețul de 0,5040 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care însumat volume echivalente cu 1,14 milioane lei.

A subperformat pieței indicele financiar BET-FI, cun recul de 0,77%, până la prețul de 51.740,20 puncte, într-o sesiune în care cel mai important emitent din structura sa, Fondul Proprietatea (FP) a pierdut 0,67% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 1,7740 lei/acțiune, în condițiile unor schimburi însumând 2,16 milioane lei.

Reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care au avut un declin de 1,03%, până la prețul de 1,1520 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica
teraplast