80% din oferta de preluare de la Retrasib Sibiu a fost subscrisă. Majoritarii cumpărați anul trecut de o divizie JP Morgan se opresc doar cu puțin sub pragul de deținere de 95% care le permite delistarea

80% din oferta de preluare de la Retrasib Sibiu a fost subscrisă. Majoritarii cumpărați anul trecut de o divizie JP Morgan se opresc doar cu puțin sub pragul de deținere de 95% care le permite delistarea
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 mai 2018

Compania germană SGB-Smit International, achiziționată anul trecut de fosta divizie a băncii JP Morgan & Chase, a cumpărat, pentru 7,75 milioane lei, un pachet reprezentând 26,19% din acțiunile Retrasib Sibiu în cadrul ofertei publice de preluare obligatorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul de 0,2960 lei/acțiune a fost considerat atractiv de acționarii minoritari ai producătorul de motoare, generatoare și transformatoare electrice Retrasib Sibiu (RTRA). Este un lucru care se vede din nivelul de participare la oferta publică de preluare lansată de acționarul majoritar din Germania, compania SGB-Smit International, preluat anul trecut de One Equity Partners, fosta divizie a băncii JP Morgan & Chase, tranzacție care a atras și obligativitatea ofertei.

În cadrul operațiunii de piață au fost subscrise 80,48% din cele 32,55 de acțiuni ofertate, echivalentul a 32,55% din capitalul social, respectiv un număr de 26,20 milioane acțiuni, reprezentând 32,19% din acțiunile Retrasib, ceea ce a ridicat valoarea acesteia la 7,75 milioane lei (1,67 milioane euro).

Transelectrica are un nou director general. Acțiunile transportatorului energetic se află la minimele ultimilor aproape 4 ani CITEȘTE ȘI Transelectrica are un nou director general. Acțiunile transportatorului energetic se află la minimele ultimilor aproape 4 ani

Dimensiunea pachetelor plasate spune că vânzător este și inginerul Iulian Stancu, care prin firma Scando Trading, controla un pachet de acțiuni a cărei valoare, la prețul operațiunii de piață, se ridica la 7,20 milioane lei (1,54 milioane euro).

În urma ofertei intermediate de Vienna Investment Trust, unde își desfășoară activitatea cel mai vechi broker de pe bursă, Adrian Simionescu, SGB-Smit International a ajuns la o deținere de 93,64% dn acțiunile Retrasib, cu puțin sub pragul de 95% din capitalul social care permite delistarea. Este o ștachetă pe care în luna martie omul de afaceri Constantin Boromiz a depășit-o în oferta pe care a derulat-o la societatea Boromir Prod.

La prețul tranzacției, valoarea de piață a Retrasib Sibiu s-ar ridica la 29,60 milioane lei (6,35 milioane euro. Compania a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 122,65 milioane lei, cu 100,14% peste cea de 61,28 milioane lei din 2016, iar pierderile au fost tăiate de 33 de ori, la aproximativ 397.000 de lei, față de cele catastrofale de 13,29 milioane lei din exercițiul financiar precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
retrasib
jp morgan & chase
bvb
bursa
vienna investment trust
boromir prod
sgb-smit international