Acționarii deschid calea Prodplast pentru mutarea producției la Buftea

Acționarii deschid calea Prodplast pentru mutarea producției la Buftea
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 sep 2016

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor la Prodplast a aprobat astăzi, cu 2 treimi din voturi, achiziția unor terenuri de 3,5 hectare și 8.300 de metri pătrați de hale la Buftea în vederea relocării. În vederea tranzacției a fost asprobat un credit de 9 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prodplast București (PPL) ar urma să părăsească în lunile următoare parcul industrial Faur pentru a se muta în propria sa zonă, după ce acționarii au aprobat astăzi achiziția unor facilități la Buftea în care producătorul de mase plastice să-și relocheze activitatea. Votul în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a fost favorabil în proporție de 67,21%, informează compania pe portalul Bursei de Valori București, unde societatea este listată.

Astfel, conducerea executivă are aprobarea de a negocia, aproba și semna toate actele aferente cumpărării unui teren la Buftea de 3,5 hectare, cărora li se adaugă hale industriale și cladiri de birouri însumând 8.300 metri pătrați.

Pentru realizarea achiziției, acționarii au fost de acord să se semneze un contract de împrumut în valoare de până la 9 milioane lei (aproape 2 milioane euro), sumă comparabilă cu numerarul disponibil pe bilanțul societății la finele primului semestru.

Ce orizont au acțiunile operatorului de piață BVB CITEȘTE ȘI Ce orizont au acțiunile operatorului de piață BVB

Decizia de mutare survine în contextul în care capacitatea de producție pentru care fuseseră închiriate facilitățile din parcul Faur - 2.400 de tone de polietilenă pe an în 1.500 de metri pătrați și a 8.400 de tone de PVC pe an în 4.500 de metri pătrați – au fost semnificativ depășite.

Prodplast vizează desfășurarea activității de producție într-un spațiu propriu, ceea ce ar urma să se răsfrângă favorabil asupra cheltuielilor lunare pe termen mediu și lung. „E o problemă să stai cu chirie”, declara recent pentru Profit.ro Tudor Georgescu, director general al Prodplast.

Directorul economic Gheorghe Luca afirma că acordul preliminar pentru achiziție arată o tranzacție profitabilă pentru Prodplast, cea mai bună în urma selectării a 16 oferte. „Prețul e foarte bun”, spunea el, adăugând că noile facilități au avantajul de a putea fi folosite imediat, spre deosebire de construcția de la firul ierbii a unei fabrici, proiect vizat anterior și pentru care a fost cumpărat un teren în localitatea Belciugatele, județul Călărași.

Braas Monier cumpără fabrica de țigle a Elpreco din Craiova pentru 8 milioane euro CITEȘTE ȘI Braas Monier cumpără fabrica de țigle a Elpreco din Craiova pentru 8 milioane euro

Reprezentanții companiei au declarat pentru publicația noastră că nu vor să repete greșeala din anul 2012, când la relocarea din zona Obor în parcul Faur au oprit producția pentru 4 luni, fapt care i-a făcut să piardă clienți pe care ulterior i-au recuperat greu sau, în unele cazuri, nu i-au mai recâștigat niciodată. „A fost o perioadă grea după relocare”, zice Luca. Acum producția va fi mutată treptat, astfel încât livrările să fie constante către clienți. De pe locul fostului gigant industrial din timpul regimului socialist, prodplast s-a mutat pentru a face loc unei dezvoltări imobiliare, Veranda Mall, proiect inițiat de Prodplast Imobiliare, companie desprinsă din Prodplast.

Astăzi, în ziua AGEA, pe acest emitent nu a fost efectuată nicio tranzacție. La ultimul preț de la BVB de 2,54 lei/acțiune din 6 septembrie, capitalizare bursieră era de 43,36 milioane lei (9,74 milioane euro). Georgescu mizează pe un impact pozitiv asupra rezultatelor financiare ale companiei care la 6 luni a raportat o majorare cu 110,16% a profitului operațional EBITDA la 3,93 milioane lei, de la 1,87 milioane lei în perioada similară din 2015, în contextul unei creșteri cu 22,50% a cifrei de afaceri, la 30,76 milioane lei, de la 25,11 milioane lei. „Sunt absolut convins că vom avea cheltuieli administrative mai mici, dacă vom avea toate unitățile într-o zonă”, spunea directorul general.

viewscnt
Afla mai multe despre
prodplast
bvb
bursa
achizitie
imobiliare
pvc
terenuri