Acționarul majoritar al Boromir Prod cumpără 21% din titlurile companiei, de la BRK Financial și grupul Banca Transilvania

Acționarul majoritar al Boromir Prod cumpără 21% din titlurile companiei, de la BRK Financial și grupul Banca Transilvania

Sursa foto: pagina de Facebook a Boromir Prod

scris 5 sep 2016

Boromir Ind a achiziționat pachete de acțiuni în valoare de 14,68 milioane lei (3,29 milioane euro) la Boromir Prod, reprezentând 21% din titlurile companiei. Vânzătorii sunt entități din cadrul grupului Banca Transilvania și BRK Financial Group care au încasat 8,79 milioane lei și, respectiv, 5,08 milioane lei.

Mutare majoră în acționariatul fabricantului de produse de panificație Boromir Prod (SPCU). Acționarul majoritar și-a majorat participația la aproximativ 90% din titlurile companiei, după ce a realizat, la finele săptămânii precedente achiziții în valoare de 14,68 milioane lei (3,29 milioane euro), informează o notificare a intermediarului operațiunii de cumpărare, Swiss Capital, remisă Bursei de Valori București, unde societatea este listată.

În sesiunea de vineri, firma Boromir Ind a achiziționat un număr de 48,95 milioane acțiuni, reprezentând 21,00% din titlurile societății, la prețul de 0,3000 lei/acțiune, ceea ce îi permite să ajungă în zona de 90% din titluri, care însă nu îi permite să realizeze delistarea companiei. La prețul tranzacției, valoarea totală a societății este de 69,92 milioane lei (15,69 milioane euro).

Potrivit unor raportările de pe portalul Bursei, vânzătorii principali au fost entități din cadrul grupului Banca Transilvania (în principal fondurile de investiții) care au vândut 29,31 milioane acțiuni, reprezentând 12,57% din titluri și BRK Financial Group care și-a lichidat participația sa de 16,94 milioane acțiuni, reprezentând 7,26% din capitalul social al companiei. Sumele încasate de cei 2 vânzători au fost de 8,79 milioane lei și, respectiv, 5,08 milioane lei.

Boromir încheie un acord de asociere cu firma franceză Kalizea, parte a unui grup cu afaceri de 4 mld. euro CITEȘTE ȘI Boromir încheie un acord de asociere cu firma franceză Kalizea, parte a unui grup cu afaceri de 4 mld. euro

Tranzacțiile cu titlurile Boromir Prod au reprezentat peste jumătate din întreg rulajul 26,45 milioane lei (5,93 milioane euro) al pieței de acțiuni de la BVB de vineri. Tranzacțiile speciale în piața deal s-au ridicat la 14,17 milioane lei, în timp ce pe segmentul regular, volumele au fost, de asemenea, peste media obișnuită a acestui emitent, ridicându-se la aproximativ 511.000 de lei.

Prețul de închidere de vineri din piața reglementată a fost tot de 0,3000 lei/acțiuni, cel al achiziției majoritarului. Este și prețul consemnat astăzi în piață la orele prânzului, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest.

Boromir Prod a realizat în prima jumătate a acestui an venituri totale din exploatare de 41,20 milioane lei, în scădere cu 39,09% față de 67,64 milioane lei în S1 2015, însă reducerea pe măsură a cheltuielilor i-a permis companiei să obțină un rezultat net de 1,95 milioane lei, cu 2,89% mai mare decât cel de 1,90 milioane lei în primele 6 luni ale anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
boromir prod
banca transilvania
brk financial group
swiss capital
bvb
bursa