Acționarii BVB – convocați pentru finalul lunii noiembrie pentru alegerea președintelui Bursei. Mandatul de director al lui Adrian Tănase, prelungit cu un an

Acționarii BVB – convocați pentru finalul lunii noiembrie pentru alegerea președintelui Bursei. Mandatul de director al lui Adrian Tănase, prelungit cu un an
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 oct 2023

AGA de la BVB pentru alegerea boardului și a președintelui Bursei de a fost convocată pentru data de 23 noiembrie, în timp ce, pentru poziția de CEO, Adrian Tănase își prelungește șefia, dar într-o logică a mutărilor provizorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București (BVB) a convocat Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând alegerea noii componențe a board-ului, dar și a președintelui Consiliului Bursei, în prezent post ocupat de Radu Hanga.

Alături de creșterea volumelor în contextul Hidroelectrica (H2O), interesul pentru votul din AGA de la BVB a catapultat acțiunea BVB pe noi maxime istorice, ultimul preț de închidere fiind de 68,80 lei/acțiune.

ABN Systems - profit de 2,7 ori mai mic CITEȘTE ȘI ABN Systems - profit de 2,7 ori mai mic

Componența va fi decisivă și pentru tranșarea unei soluții pe tremen lung la conducerea executivă a societății. Aceasta este asigurată de la începutul anului 2018 de Adrian Tănase, care, însă, după expirarea mandatului în 2022 nu a primit decât confirmări provizorii.

O astfel de decizie a venit și în Consiliul Bursei de astăzi în care mandatul său a fost prelungit până în decembrie 2024. Următoarele 2 luni sunt răstimpul în care Tănase ar urma să primească avizul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), teoretic o formalitate având în vedere că directorul BVB a trecut de mai multe ori prin acest proces atât ca șef al operatorului de piață, cât și ca administrator al portofoliilor fondurilor de pensii NN în deceniul trecut.

Tănase își leagă numele de proiectul Contrapărții Centrale, entitatea de clearing aflată în stadiu de implementare fiind condiție pentru existența unei piețe a derivatelor la BVB. Continuitatea în acest proces cântărește greu în prelungirea mandatului. Totuși, soluția provizorie arată că există luptă pentru conducerea executivă ce ar urma să fie tranșată în AGA.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
radu hanga
adrian tanase