Acționarul majoritar al eMAG a atras 14,6 miliarde dolari din vânzarea unui pachet de 2% din acțiunile Tencent

Acționarul majoritar al eMAG a atras 14,6 miliarde dolari din vânzarea unui pachet de 2% din acțiunile Tencent
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 apr 2021

Prosus, acționarul majoritar al eMAG, a obținut 14,6 miliarde de dolari din vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile gigantului chinez de internet Tencent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Compania a vândut, în cadrul unui plasament accelerat lansat miercuri, 191,89 milioane de acțiuni Tencent (aproximativ 2% din capitalul social), la un preț de 595 dolari Hong Kong (76,49 dolari americani).

În urma operațiunii, deținerea Prosus la Tencent a scăzut la 28,9%.

Acțiunea Fondului Proprietatea se corectează cu 1% și trage în jos bursa CITEȘTE ȘI Acțiunea Fondului Proprietatea se corectează cu 1% și trage în jos bursa

Grupul sud-african Naspers, compania-mamă a Prosus, a intrat în acționariatul companiei chineze în 2001, când Tencent era o firmă obscură de internet, cu o investiție de 32 milioane de dolari în schimbul unei participații de 46,5%, care a fost redusă ulterior la 30,9%.

Deținerea, transferată între timp în portofoliul Prosus, valorează acum aproximativ 239 miliarde de dolari.

Prosus intenționează să folosească banii încasați din vânzarea acțiunilor Tencent pentru a-și crește flexibilitatea financiară și în scopuri corporative generale.

Compania s-a angajat să nu vândă alte acțiuni la Tencent în următorii trei ani.

Prosus, cu sediul la Amsterdam, este acționarul majoritar al eMAG, cu o participație de aproximativ 80%, restul acțiunilor fiind deținute de omul de afaceri Iulian Stanciu. Lista companiilor din portofoliu mai include, printre altele, OLX, Avito, mail.ru, letgo, PayU, Swiggy, iFood, DeliveryHero, Udemy și MakeMyTrip.

viewscnt
Afla mai multe despre
prosus
actiuni tencent
emag
plasament accelerat
naspers