Acțiunile bancare, peste jumătate din rulajul de la BVB

Acțiunile bancare, peste jumătate din rulajul de la BVB

Sursa foto: Tero Vesalainen / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 sep 2020

După avansul consistent recent, ultima sesiune de tranzacționare a săptămânii a fost una de corecții, tonul deprecierii fiind dat de acțiunile Băncii Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările agresive de pe bursa americană unde investitorii s-au repliat masiv după atingerea maximelor istorice pe indicele S&P500 și pe indicele de tehnologie Nasdaq100, au influențat și piața locală de acțiuni, aflată într-o zonă-cheie din punct de vedere tehnic.

Reacția la mișcarea piețelor externe s-a văzut în principal pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au suferit un recul de 2,34%, până la prețul de 2,3000 lei/acțiune pe cele mai mari tranzacți ale zilei. Pe contrasens, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au avansat cu 0,17%, până la prețul de 12,24 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 3,68 milioane lei. Tot pe segmentul bancar, titlurile Erste Group AG (EBS), listate secundar la BVB, au închs doar marginal peste refernță pe volume echivalente cu 1,38 miloane lei. De altfel, cele 3 simboluri au reunit nu mai puțin de 58,39% din rulajul de 35,88 milioane lei (7,40 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Prodplast trece peste șocul coronavirus și raportează afaceri și profit în creștere la S1 CITEȘTE ȘI Prodplast trece peste șocul coronavirus și raportează afaceri și profit în creștere la S1

Dacă indicii americani aveau scăderi și de 2-3%, pe bursa românească tendința a fost ceva mai atenuată. Astfel, indicele compozit BET Plus a pierdut 0,69% și indicele reprezenttativ BET s-a depreciat cu 0,68%, până la nivelul de 8.993,80 puncte, unde s-a oprit în zona atât a maximului relativ de la începutul lunii iunie, cât și a retragerii Fibonacci de 61,8% aplicabilă scăderii din februarie-martie.

Acțiunile bancare, peste jumătate din rulajul de la BVB

Un declin de 0,61%, aproape de media pieței, a avut indicele sectorului energetic BET-NG, în pofida faptului că cel mai important emitent din structura sa, OMV Petrom (SNP) a câștigat 0,82% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 0,3690 lei/acțiune o ședință în care au cumulat transferuri de 1,81 milioane lei.

În rest, acțiunile cu lichiditate bună de pe acest segment au înregistrat o sesiune „roșie”: -0,34%, până la prețul de 29,10 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al zilei, de 2,40 milioane lei, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), -1,76%, până la prețul de 11,15 lei/acțiune, pe o activitate de 1,92 milioane lei, pentru titlurile Electrica (EL), -1,18%, până la prețul de 16,70 lei/acțiune, pe transferuri de 1,62 milioane lei, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) și -2,41%, până la prețul de 283,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu aproximativ 928.000 de lei, pentru titlurile Transgaz (TGN).

Titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au coborât cu 2,22%, până la prețul de 0,3530 lei/acțiune pe fondul unor schimburi de 1,11 milioane lei. Emitentul a notificat recent piața că a identificat o prezumtivă fraudă la divizia TeraSteel, a cărei vânzare către gigantul irlandez Kingspan a fost anunțată în această vară ar urma să aducă aproimativ 400 milioane lei pe bilanțurile grupului.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
romgaz
transgaz
electrica
teraplast