Acțiunile Băncii Comerciale Carpatica au scăzut cu peste 7%

Acțiunile Băncii Comerciale Carpatica au scăzut cu peste 7%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 oct 2015

Într-o ședință cu oscilații modeste pe Bursa de Valori București titlurile Băncii Comerciale Carpatica s-au depreciat cu 7,69%, până la prețul de 0,12 lei/acțiune. Tendința pieței a fost aceea de apropia cotația spot de prețul ofertei publice de 0,1001 lei/acțiune la care își va face intrarea fondul american J.C. Flowers.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

O forța gravitațională prea mare. Așa pare a exercita cotația de 0,1001 lei/acțiune aferentă majorării de capital de la Banca Comercială Carpatica (BCC) la care ar urma să intre fondul american de investiții J.C. Flowers. Acțiunile băncii au scăzut în ședința de astăzi a Bursei de Valori București cu 7,69%, până la prețul de 0,12 lei/acțiune, apropiind reperul operațiunii de piață programată pentru data de 27 noiembrie de referința sesiunii de tranzacționare anterioare de 0,13 lei/acțiune. Este a doua depreciere abruptă consecutivă după scăderea de 9,09% consemnată ieri.

Picajul s-a accentuat abia după ora 14:00 și s-a produs pe un rulaj de 1,9 milioane acțiuni, valoarea schimburilor fiind de 277.397 lei, a cincea din ultimele trei luni. Amplitudinea mișcării este cu atât mai remarcabilă cu cât sesiunea a fost una cu oscilații modeste, un singur emitent din topul 10 al tranzacțiilor depășind o fluctuație de un procent, respectiv acțiunea OMV Petrom (SNP), care a suferit un declin de 2,48%, până la prețul de 0,334 lei/acțiune, pe fondul unor rulaje depășind marginal 2 milioane lei.

Interesul investitorilor s-a îndreptat și spre celelalte două titluri bancare românești de la cota BVB

Indicele BET, al celor mai tranzacționate titluri a coborât cu 0,58%, până la nivelul de 7.097,27 puncte. Acțiunile bancare au fost cele mai lichide astăzi, titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD) și cele ale Băncii Transilvania (TLV) acompaniind activitatea de tranzacționare peste medie pe acțiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC). Titlurile cu simbolul TLV s-au depreciat cu 0,63%, până la prețul de 2,385 lei/acțiune pe volume de 5,25 milioane lei, în timp ce BRD a câștigat modest la nivelul capitalizării bursiere (+0,18%) pe fondul unor transferuri de 3,95 milioane lei.

Indicele BET Plus a pierdut 0,57%, în timp ce indicele financiar BET-FI s-a apreciat cu 0,27%, până la nivelul de 30.384,53 puncte. Cel mai important emitent din componența sa, Fondul Proprietatea (FP), a însumat tranzacții în valoare de 2,8 milioane lei, acțiunea urcând cu 0,64%, până la 0,789 lei/acțiune. Volumele au venit în a doua parte a sesiunii, până la ora 12:00 acestea fiind la cota de avarie, doar cu puțin peste 0,5 milioane titluri schimbate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
banca comerciala carpatica
banca transilvania
brd
jc flowers
omv petrom
scadere