Acționarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea cu Volksbank România

Acționarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea cu Volksbank România
scris 9 oct 2015

Acționarii Băncii Transilvania (BT) au aprobat fuziunea Volksbank România (VBRO) cu Banca Transilvania, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor.

Integrarea Volksbank România în Banca Transilvania a început în luna aprilie a acestui an și se va încheia în 31 decembrie., iar toate etapele de până acum s-au încadrat în termenele stabilite. Programul este organizat pe 25 de proiecte în domenii principale, cu echipe mixte, formate din angajați ai BT și VBRO.

Până în prezent, aproximativ 14.700 dintre clienții eligibili ai Volksbank România (peste 83%) cu împrumuturi în franci elvețieni au acceptat oferta de conversie, devenind clienți BT, și mai mult de 15.000 de clienți VBRO persoane fizice au beneficiat de soluția de diminuare a datoriei totale aferente creditelor curente. Valoarea totală a diminuării datoriilor acestora este de aproape 290 de milioane lei.

"Mulțumesc acționarilor, în numele Consiliului de Administrație, pentru încrederea acordată prin aprobarea fuziunii Volksbank România cu Banca Transilvania. De asemenea, mulțumesc managementului celor două bănci și echipei mixte direct implicate în etapa de integrare pentru efortul pe care îl depun în această perioadă. Ne respectăm angajamentele făcute odată cu anunțarea achiziției, avem în continuare o abordare responsabilă și mizăm pe punctele forte ale BT și VBRO pentru a deveni cea mai bună bancă pentru clienți", a declarat Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania. 

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcție de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM și Retail. BT are peste 6.000 de angajați, 550 de sedii și 1,92 de milioane de clienți activi. Strategia băncii este susținută de acționari internaționali, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și IFC - Banca Mondială.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
banca transilvania
volksbank