SIF Moldova a vândut acțiuni Banca Transilvania de aproape 2 milioane de euro

SIF Moldova a vândut acțiuni Banca Transilvania de aproape 2 milioane de euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 oct 2015

SIF Moldova, acționar în proporție de aproximativ 8,5% la Banca Transilvania (TLV), a vândut vineri titluri ale instituției de credit în valoare de 8,33 milioane lei (aproape 2 milioane de euro). Înstrăinarea reprezintă abia marginal peste 1% din pachetul de acțiuni cu simbolul TLV din portofoliul societății de investiții financiare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SIF Moldova (SIF2) a marcat parțial profit pe expunerea sa la Banca Transilvania (TLV), vânzând vineri 3,46 milioane acțiuni ale instituției de credit la prețul de 2,41 lei/acțiune, pentru 8,33 milioane lei (1,89 milioane euro), după cum reiese din raportările societății de investiții financiare remise Bursei de Valori București.

Întrebat de Profit.ro asupra motivației deciziei investiționale, vicepreședintele SIF Moldova Claudiu Doroș a declinat să facă orice comentariu suplimentar față de comunicările oficiale către piață, menționând însă că titlurile cedate reprezintă foarte puțin din deținerea societății pe care o reprezintă la Banca Transilvania. Conform ultimelor raportări oficiale, SIF2 ajunsese la o participație de 8,52% din acțiunile băncii, ceea ce, la capitalizarea bursieră actuală a instituției de credit dă o valoare de aproximativ 620 milioane lei (140 milioane euro) pachetului de acțiuni.

Astfel, vânzările de vineri reprezintă aproximativ 1,33% din totalul deținerii la bancă, care la data de 30 iunie reprezenta 37,15% din totalul portofoliului SIF Moldova. La sfârșitul lunii septembrie, societatea a mai vândut, pentru 2,4 lei/acțiune, un pachet de 400.000 titluri cu simbolul TLV și pe data de 25 septembrie.

Transferurile au fost operate vineri prin trei intermediari, Alpha Finance, Raiffeisen Bank și Swiss Capital, volumul vânzărilor fiind de 1,5 milioane acțiuni, 1,47 milioane acțiuni și, respectiv 0,5 milioane acțiuni. Pachetele au fost înstrăinate la o zi de la desfășurarea Adunării Generale a Acționarilor la Banca Transilvania.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
sif moldova
swiss capital
raiffeisen