Acțiunile Băncii Transilvania asigură aproape jumătate din lichiditatea de la BVB

Acțiunile Băncii Transilvania asigură aproape jumătate din lichiditatea de la BVB
scris joi, 20:30

Volumele sunt mici și concentrate pe bursa românească.

Tendința a fost de vânzare pe piețele de acțiuni mature, cu deprecieri pentru a 3-a zi consecutivă pentru indicele DAX40 din Germania și declin la New York pentru indicele Dow Jones Industrial Average. La Bursa de Valori București, această etapă de sentiment mai slab a fost marcată în primul rând de retragerea investitorilor de la „butoane”.

Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 31,28 milioane lei (6,31 milioane euro), asigurat în proporție de 46,17% de transferurile în valoare de 14,42 milioane lei cu titluri Banca Transilvania (TLV) într-o ședință în care cotația a coborât cu 1,54%, până la prețul de 19,20 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 13,59 miliarde lei (2,75 miliarde euro).

După un an 2022 care a fost cel mai bun din istoria de un sfert de veac a firmei, SIPEX Company își erodează masiv câștigul la T1. Societatea vizează creșterea profitabilității pentru următoarele trimestre CITEȘTE ȘI După un an 2022 care a fost cel mai bun din istoria de un sfert de veac a firmei, SIPEX Company își erodează masiv câștigul la T1. Societatea vizează creșterea profitabilității pentru următoarele trimestre

Acestea au fost urmate, cu schimburi însumând 3,70 milioane lei, de titlurile One United Properties (ONE) care au avut un salt de 4,46%, până la prețul de 0,9600 lei/acțiune. Tot pe un impuls ascendent, de 2,10%, până la prețul de 51,00 lei/acțiune, s-au aflat titlurile Nuclearelectrica (SNN) care au adunat volume echivalente cu 3,60 milioane lei.

În oglindă, tot pe segmentul energetic, al cărui indice sectorial BET-NG a pierdut 0,48%, 3 titluri ce au depășit reperul unor tranzacții de 1 milion de lei, au consemnat pe linie deprecieri: -3,74%, până la prețul de 17,00 lei/acțiune pentru titlurile Transgaz (TGN), -0,76%, până la prețul de 39,40 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG) și -0,20%, până la prețul de 0,4940 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP).

Cu portul Odesa sub blocadă, Socep Constanța își majorează cu 80% veniturile. Explozie și la nivelul profitului CITEȘTE ȘI Cu portul Odesa sub blocadă, Socep Constanța își majorează cu 80% veniturile. Explozie și la nivelul profitului

Sunt mișcări care au tras în jos indicele reprezentativ BET care a avut un recul de 0,68%, până la nivelul de 12.183,68 de puncte, unde, din punct de vedere tehnic, este confluența mediilor mobile de viteză în proporții Fibonacci, respectiv media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21) și media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile Băncii Transilvania asigură aproape jumătate din lichiditatea de la BVB

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
transgaz
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica