Acțiunile Bittnet Systems intră în structura indicilor FTSE Global Micro Cap și FTSE Al Cap, majorând reprezentarea României în indicii pentru piețe emergente

Acțiunile Bittnet Systems intră în structura indicilor FTSE Global Micro Cap și FTSE Al Cap, majorând reprezentarea României în indicii pentru piețe emergente
scris 22 feb 2021

După promovarea bursei românești la statutul de piață emergentă în luna septembrie a anului trecut, Bittnet Systems se alătură TeraPlast Bistrița în structura indicelui pentru companii de mici dimensiuni al agenției de evaluare FTSE Russell.

Începând din 22 martie, Bittnet Systems (BNET) ar urma să fie ținta și a altor categorii de investitori străni după ce acțiunile companiei din sectorul de IT vor intra în compenența indicilor. FTSE Global Micro Cap si FTSE Total-Cap. Astfel, România va avea 4 acțiuni în indicii FTSE Russell: Bittnet Systems și TeraPlast Bistrița (TRP) în indicii FTSE Global Micro Cap și FTSE Total-Cap, iar acțiunile Banca Transilvania (TLV) și Nuclearelectrica (SNN) în indicii pentru Piețe Emergente.

“Promovarea României la statutul de Piață Emergentă Secundară are beneficii nu doar pentru companiile care intra în indicii pentru Piețe Emergente, ci și pentru alte companii care odată cu includerea în indicii pentru microcaps, intra pe radarele unor noi investitori internationali care urmaresc acești indici”, spune Radu Hanga, președinte al Bursei de Valori București.

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE România amână (din nou) calendarul de adoptare a monedei euro. Noua țintă avută în vedere CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE România amână (din nou) calendarul de adoptare a monedei euro. Noua țintă avută în vedere

Mutarea agenției de evaluare financiară FTSE Russell vine la scurt timp după ce Bittnet Systems (BNET) a intrat în structura indicelui BET-XT de la BVB. Compania s-a mutat la cota pieței reglementate după ce în initial, listarea din aprilie 2015 s-a realizat pe piața AeRO.

„Bittnet devine o altă poveste etalon pentru Bursa de Valori București, pentru că în cei 6 ani de prezență pe piața de capital a utilizat la maximum mecanismele pieței atât pentru atragerea de finanțare, pentru creșterea vizibilității, dar, mai ales, pentru extindere”, spune Adrian Tănase, director general al BVB.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
bvb
bursa
teraplast
ftse russell
banca transilvania
nuclearelectrica
adrian tanase