Noutatea bursieră a începutului de deceniu: trading-ul de gloată. GameStop și de la capăt!

Noutatea bursieră a începutului de deceniu: trading-ul de gloată. GameStop și de la capăt!
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 feb 2021

Pierderile de miliarde de dolari induse investitorilor profesioniști în cazul GameStop și a altor acțiuni unde traderi mici grupați prin portalurile de internet au inițiat un demers investițional comun semnalează apariția unui fenomen care ar urma să se repete în anii următori. Pusă pe seama democratizării investițiilor, a comisioanelor zero, a intrării în piață a tinerilor, dar și politicii #StaiAcasă!, ralierea investitorilor de retail atrage atenția reglementatorilor și pune în dificultate brokerii care trebuie să asigure lichiditate până la decontare. Inclusă în curentul mai larg populist care l-a propulsat la Casa Albă pe Donald Trump, mișcarea traderilor individuali îi pune în defensivă pe investitorii instituționali. „O turmă este de speriat și poate mătura piața”, spune șeful unui fond de pensii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Investitorii de mare calibru, așa-numiții rechini de pe Wall Street, au înghițit dintotdeauna peștii mai mici prin strategii agresive de împingere a prețului și susținere cu știri a fluxului informațional. La acest început de an, o rețetă similară – forțarea în închideri intempestive a celor care pariază pe scăderi – a fost aplicată de retaileri comasați într-un grup pe o rețea de socializare.

Noutatea bursieră a începutului de deceniu: trading-ul de gloată. GameStop și de la capăt!

„Rebeliunea Reddit” care a vizat inflamarea prin intrări la cumpărare masive pe acțiuni periferice ale unor companii care și-au istovit modelul de business a adus un șoc pe cea mai mare piață bursieră a lumii și chiar a silit unii brokeri să schimbe regulile jocului din mers, aparent pentru a surmonta probleme de lichiditate, dar a adus și pierderi importante pentru fonduri speculative administrate de profesioniști.

SafeTech intră la cota bursei ca o firmă cu o valoare de piață de aproape 14 milioane euro. Explozie de peste 5 ori a prețului față de plasamentul privat CITEȘTE ȘI SafeTech intră la cota bursei ca o firmă cu o valoare de piață de aproape 14 milioane euro. Explozie de peste 5 ori a prețului față de plasamentul privat

Impulsul imprimat de traderii mici s-a atenuat la începutul de săptămână, în condițiile în care atenția jucătorilor s-a îndreptat către active mai lichide precum argintul sau acțiunile blue-chip, transmite Reuters. Titlurile GameStop (GME), compania pe care investitorii de retail și-au concentrat achizițiile, s-au corectat masiv, însă la prețul de închidere de ieri din zona de 90 dolari/acțiune, încă au o valoare de 45 ori mai mare decât vara trecută.

Noutatea bursieră a începutului de deceniu: trading-ul de gloată. GameStop și de la capăt!

O parte importantă din traderii care au inițiat achizițiile observând asimetrii în piață în ceea ce privește acumularea disproporționată a pariurilor pe scădere, așa-numitele contracte short, sunt determinați să păstreze acțiunile pentru a-i forța la o închidere în pierdere pe instituționalii care au mizat pe declinul GameStop.

 

Aceștia deja s-au repliat masiv. Bloomberg indică o reducere a vânzărilor short la 39% din totalul titlurilor disponibile la tranzacționare (free-float), de la 114% la începutul anului. Aceasta se traduce cu o marcare de pierderi de aproximativ 20 miliarde dolari, cu cel mai mare șoc pentru fondul de hedging Melvin Capital, având un impact negativ de 7 miliarde dolari, reprezentând 53% din portofoliul inițial.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Cel mai mare shorter ajunge să-și închidă intempestiv chiar și pozițiile câștigătoare în terțe active pentru a-și asigura lichiditatea necesară unei replieri ordonate pe acțiunile GameStop. Este și unul din motivele pentru care bursa americană a fost în trepidații la sfârșitul săptămânii trecute, când a existat, pe de o parte, o presiune la vânzare pentru constituirea tampoanelor de cash și, pe de altă parte, închideri de poziții short la companii vizate de pariorii pe scădere precum American Airlines (AA).

5 companii de nota 10 pe o bursă cu multiple corijențe la capitolul comunicare CITEȘTE ȘI 5 companii de nota 10 pe o bursă cu multiple corijențe la capitolul comunicare

Banca de investiții Goldman Sachs menționează acest epsiod de „short squeeze” (forțare pentru închidere intempestivă a vânzătorilor în lipsă) ca fiind cel mai mare din ultimii 25 de ani. De asemenea, trebuie să ne întoarcem înapoi în anul de criză financiară 2009 pentru a găsi un fond de hedging major nevoit să se închidă după ce a ajuns la apel în marjă.

În presa de business americană deja se vorbește despre o victorie a celor mici în fața industriei de pe Wall Street și despre o egalizare a șanselor de competiție în piața bursieră prin democratizarea informațiilor și accesul la tehnologie. „Este începutul sfârșitului pentru finanțele centralizate”, a declarat pentru CNBC Tyler Winklevoss, co-fondator la platforma de tranzacționare a criptomonedelor Gemini. „Cred că oricine se gândește că este vorba doar despre o acțiune sau 2 acțiuni se înșală. Este o mișcare mai mare. Cred că este o chestiune sistemică."

 

Achizițiile acțiunilor GameStop, dar și a companiei din domeniul televiziunii prin cablu AMC s-au intensificat după ce postări ale utilizatorilor pe grupul Wall Street Bets al rețelei Reddit au chemat la o revoltă împotriva marilor jucători ai industriei financiare americane care vor să îngroape firme care activau în economia de dinaintea digitalizării. Închiderile administrative ale magazinelor în pandemie sau lovirea micilor afaceri prin restricții au mărit această frustrare și nostalgia, iar investitorii activi pe grup au decis să arunce în aer titlurile GameStop, companie cu magazine de desfacere a jocurilor pe computer.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

O asimetrie din piață prin acumularea excesivă a pozițiilor short i-a convins că pot câștiga și bani pe măsură ce, cu urcarea cotațiilor, mișcarea ar fi urmat să fie accelerată de investitorii care se închid forțat având apel în marjă. „Mi-am vândut ETF-urile ca să cumpăr acțiuni GameStop și AMC”, scria unul dintre utilizatori. Ținta, nici mai mult decât trimiterea la cer a acțiunilor respectivelor firme. Deviza „Către Lună” a devenit virală, după cum un investitor a postat o poză cu o altă galaxie.

Noutatea bursieră a începutului de deceniu: trading-ul de gloată. GameStop și de la capăt!

Wall Street Journal face o comparație cu barbarii care au ajuns la Porțile Romei, iar investitorul legendar Ray Dalio de la Bridgewater Associates vede în această grupare a gloatei de pe Reddit un simptom al furiei, chiar al urii și intoleranței acumulate în societatea americană.

Pentru alți profesioniști de pe Wall Street, lucrurile nu sunt nici pe departe atât de grave. Venirea tinerilor către bursă prin proliferarea platformelor de Fintech este un fenomen pozitiv pentru volume și capacitatea companiilor de a găsi finanțare. Mai mult decât atât, strategia folosită nu este nouă.

Verdict din zona fondurilor de pensii românești: Suntem într-o bulă speculativă; bursa americană este decuplată de economia reală CITEȘTE ȘI Verdict din zona fondurilor de pensii românești: Suntem într-o bulă speculativă; bursa americană este decuplată de economia reală

Recunoscând că GameStop nu are cum să fie, prin datele de evaluare fundamentală, o companie de 21-25 miliarde dolari, cum era când micii investitori au adus o creștere de peste 400%, Ron Kruszewski, CEO la Stifel, amintește că prăjirea shorterilor se întâmplă periodic de peste 100 de ani.

Pentru Peter Bookvar de la Bleakley Advisory Group nu este nimic nou; este doar un alt balon speculativ parabolic. Și în anii 1920 oamenii se adunau în grupuri care concentrau acțiuni să le ducă prețul sus, iar la sfârșitul anilor 1990 erau camere de chat unde persoane decideau ce acțiuni să țintească. Este o bulă de tip („pump and dump”), pompează prețul și descarcă apoi la alți investitori.

Și acesta este un caz în care investitori ce au identificat o acțiune shortată puternic, achiziționează opțiuni de tip CALL cu efect de levier mare și apoi trec la cumpărare în piața spot pentru a ridica prețul acțiunii și a-i forța pe shorteri să se închidă. „Este de fapt aceeași strategie care s-a derulat de generații, doar că acum este făcută printr-o altă formă de comunicare”, a declarat Bookvar pentru CNBC.

Soluția sa este aceea ca piața să fie lăsată liberă, iar fiecare casă de brokeraj să găsească, pentru fiecare instrument financiar, cerințele de marjă adecvate.

 

Ceea ce înainte făceau instituționalii care administrau mulți bani, acum au făcut investitorii mici mizând sume mai puțin importante. Totuși, determinarea este ridicată. „Nu mănânc nimic până când GME nu crește cu 1.000%”, scrie unul din utilizatorii Reddit. Un trader din Canada afișează o captură de ecran în care 89% din portofoliul său îl reprezintă acțiunea GameStop, iar un investitor indică achiziții în echivalent a aproximativ 640.000 de dolari la prețul mediu de 183 de dolari, de 10 ori mai mare decât ultima valoare de tranzacționare a anului trecut.
 

„Mi-am dat demisia când investiția mea de 2.500 de dolari a ajuns la 40.000 de dolari. Toată lumea s-a îndoit de mine”, comentează ironic un american care atașează o raportare pentru un câștig de aproape 450.000 de dolari.

Noutatea bursieră a începutului de deceniu: trading-ul de gloată. GameStop și de la capăt!

Sunt oscilațiile care au indus mișcări puternice în piața opțiunilor. Indicele VIX, supranumit și indicele fricii, ce măsoară volatilitatea pieței americane în funcție de cotațiile din piața opțiunilor, a avut o explozie de o zi de 62%, a 3-a din istoria sa.

Este momentul când survine o repliere a brokerilor. Interactive Brokers, unul din cei mai mari brokeri de retail, și platforma de fintech Robinhood sistează cumpărările pe o serie de simboluri, inclusiv GameStop, AMC și Nokia, ultima de asemenea țintă a traderilor. Aceasta stârnește nemulțumire pe rețelele de socializare și percepția domninantă este aceea că intermediarii au jucat de partea instituționalilor aflați short și în detrimentul propriilor lor clienți, oameni simpli.

Politicieni cu retorică împotriva industriei de pe Wall Street reacționează rapid. „Este inacceptabil”, scrie pe Twitter reprezentanta din Congres Alexandria Ocasio-Cortez, unul dintre cei mai vizibili exponenți ai ramurii stângii radicale a Partidului Democrat. „Trebuie să aflăm mai mult despre decizia aplicației Robinhood de a bloca investitorii de retail în timp ce fondurile de hedging au fost capabile să tranzacționeze acțiunea după cum au considerat potrivit."

De altfel, critici au venit din mai multe zone ale spectrului politic, inclusiv de la nucleul dur trumpist din Partidul Republican. Publicația Politico spune că Robinhood trebuie să o fi dat rău în bară de vreme ce a reușit să-i situeze de aceeași parte a baricadei pe Ocasio-Cortez, Donald Trump Jr. și senatorul conservator de Texas Ted Cruz.

Mai probabil este, însă, că brokerii care au oprit temporar tranzacțiile au făcut-o pentru a-și salva pielea, iar nu pentru a favoriza, conform prezumției intens vehiculate, magnați de pe Wall Street. Keith Bliss, președinte la Capital2Market, afirmă că Robinhood nu avea de ales decât să închidă pentru că ei trebuie să-și finanțeze singuri operațiunile de clearing. Volumele fiind foarte mari și deviațiile enorme, aproximativ 10-15 miliarde dolari erau canalizate într-o parte a tranzacțiilor, drept câștiguri, iar alte 10-15 miliarde dolari, la alți jucători reprezintă pierderi. Brokerii trebuie să acopere acești bani până la decontare, iar primea reacție a fost să nu lase ca această prăpastie să se lărgească încă și mai mult.

UiPath a primit o nouă finanțare și a ajuns la o evaluare de 35 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI UiPath a primit o nouă finanțare și a ajuns la o evaluare de 35 de miliarde de dolari

„Este un scenariu în care datele de evaluare fundamentală nu contează și acțiunile sunt doar dolari digitali”, a afirmat Thomas Peterffly, președinte la Interactive Brokers, persoană care nu iese public, dar care acum a intervenit la CNBC pentru a explica decizia companiei care consideră că în joc este integritatea pieței și a mecanismelor de clearing.

„Suntem îngrijorați față de abilitatea pieței și a sistemului de decontare de a prelua ordine masive și de a continua să furnizeze lichiditate și suntem îngrijorați de abilitatea financiară a intermediarilor și a caselor de clearing”, a spus Peterffy, în vârstă de 76 de ani, care nu este de acord cu ridicarea artificială a prețului acțiunii unei companii care are perspective mici. „Este ilegal și manipulare de piață; nu poate fi făcut.”

 

O opinie similară o are Laura Unger, fost comisar al Securities and Exchange Commission (SEC), reglementarul pieței de capital din SUA: „Dacă oamenii spun: hai să cumpărăm mii de acțiuni ca să ducem prețul în sus, aș spune că este manipulare de piață, indiferent cine o face.” Motivația este mai puțin importantă, la fel ca și faptul că sunt mii de oameni care se alătură pe platformele de socializare.

Dacă Interactive Brokers este foarte bine capitalizată, Robinhood a fost mai vulnerabilă. Invitat la CNBC, Vlad Tenev, co-fondator al companiei de fintech, a afirmat că decizia a fost preventivă, dar nu a avut probleme de lichiditate. Totuși, firma a accesat 1 miliard de dolari de la acționari existenți, fondurile Sequoia și Ribbit, pentru a avea resurse în vederea acoperirii operațiunilor până la decontare. Tenev neagă vehement că intervenția sa a fost în favoarea shorterilor, dar răspunde evaziv cu privire la contactele pe care le-a avut cu reglementatorul pieței și dacă acesta a solicitat oprirea cumpărărilor pe GameStop.

În piață a circulat o informație cu privire la o finanțare a fondurilor Citadel către Robinhood, dar pista pare a fi falsă, având în vedere hotărârea cu care Tenev a respins această ipoteză. Mai degrabă este vorba despre presiunea ridicată de ordine pentru sistemul de decontare. Volumele procesate de Robinhood au crescut cu 700% în respectiva zi, spun analiști din piață, iar din cele aproximativ 4.000 de instrumente financiare pe care le oferă platforma, numai 4 acțiuni, incluzând GameStop și AMC, au adunat 7-8% din tranzacții.

 

„Suntem în timpuri fără precedent și, pentru a proteja firma și clienții, a trebuit să limităm cumpărările pe aceste acțiuni”, spune Tenev de la Robinhood. Reclama proastă uneori este mai bună decât nimic. Aplicația a urcat pe primul loc în topul descărcărilor în Apple Store, iar platforma a ajuns la 2,6 milioane utilizatori.

Autoritățile vor cere lămuriri. Senatorul democrat de Ohio, Sherrod Brown, a anunțat audieri în Congres. „Oamenilor de pe Wall Street le pasă de reguli doar când sunt ei cei loviți. Muncitorii americani au știu de ani de zile că sistemul de pe Wall Street este stricat pentru că ei au plătit prețul”, a declarat acesta. Senatoarea Elizabeth Warren, fostă candidată la președinția SUA în competiția din interiorul Partidului Democrat, a afirmat că bursa a deviat de la rolul ei, de a facilita investițiile oamenilor în companii pentru a le ajuta să se dezvolte, și s-a transformat tot mai mult în cazinou.

Traderii care au inițiat tranzacțiile pe GameStop au văzut în demersul lor tocmai o reacție la corupția de pe Wall Street. Avocatul Lisa Braganca vede că oamenii de pe platforma Reddit au obiective politice și sunt gata și să mizeze cu banii lor pentru a le aduce în atenția opiniei publice.

Dr. Martens vrea să atragă până la 1,3 miliarde lire sterline pe bursa londoneză CITEȘTE ȘI Dr. Martens vrea să atragă până la 1,3 miliarde lire sterline pe bursa londoneză

Determinarea este mare. Investitorii s-au anunțat între ei să-și deschidă conturi de tranzacționare la Fidelity pentru că această companie nu are interes să oprească tranzacțiile de cumpărare având în vedere că unul din fondurile sale este cel mai mare acționar al GameStop, cu o participație de 13,67%.

Mobilizarea este ridicată. Din Australia, o femeie anunță că a cumpărat jocuri de la un magazin local deținut de GameStop și le-a donat unui așezământ pentru copii. Totul este pentru a susține prețul acțiunii. Îndemnurile sunt să nu arunce pachetele de acțiuni din mână. „Împreună rezistăm; dacă ne divizăm, vom eșua. Nu vindeți GME!”. Unul dintre capii „Rebelunii de pe Reddit” este ziaristul sportiv Dave Portnoy, co-fondator la Barstool Sport, cumpărător de 1 milion de acțiuni Nokia. Îndemnul său pe Twitter este pentru „Hold!”, folosind o imagine dintr-un film celebru în care Mel Gibson interpretează rolul conducătorul revoltei scoțienilor, William Wallace.

Un realizator CNBC spune că traderilor nici nu li se poate reproșa ceva. Este aproape ca o înțelepciune populară în care oamenii au identificat o asimetrie a pieței, în care unii investitori au luat prea mult risc, și au dorit să o îndrepte.

De partea cealaltă a baricadei, victime sunt cei de la Melvin Capital, fond cu performanțe foarte bune în trecut. În 2020 a raportat un randament de 51,4%, iar în 2019 câștigul a fost de 46%. Determinarea rebelilor este să îi curețe. În weekend cineva a închiriat un panou publicitar imens de pe o clădire din New York pentru a anunța că acțiunea GME va decola.

 

Amanda Agati, Managing Director la PNC Financial, identifică „furtuna perfectă” care a dat vânt în pupa micilor investitori: politica comisioanelor zero la brokeri și a achiziției fracțiilor de acțiuni, climatul dobânzilor zero și cecurile de stimulare primite de americani acasă.

Nu este singura care vede astfel lucrurile. Jim Bianco de la Bianco Research afirmă că prin stimulii monetari introduși primăvara trecută Rezerva Federală Americană a creat în piață percepția că nu este un risc, iar Jeff Gundlach, unul din cei mai buni investitori din piețele de bonduri, afirmă că multe din cecurile de 1.200 de dolari primite de tineri au fost folosite pentru cumpărarea de acțiuni GameStop și deja s-au transformat în mai mult de 1.200 de dolari.

ANALIZĂ Aparent paradox pentru obligațiunile guvernamentale de la BVB. Titlurile scadente în 2023 aduc pe termen foarte scurt un randament de peste 3 ori mai mare decât emisiunea cu maturitate de 1 an CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Aparent paradox pentru obligațiunile guvernamentale de la BVB. Titlurile scadente în 2023 aduc pe termen foarte scurt un randament de peste 3 ori mai mare decât emisiunea cu maturitate de 1 an

Corespondentul CNBC la Washington include Rebeliunea Reddit în valul populist care l-a adus pe Donald Trump la Casa Albă și arată similitudinile între nemulțumirile traderilor și cele ale votanților trumpiști.

1) Furie și anxietate economică, frustrări care au crescut cu restricțiile de pandemie care s-a văzut că au afectat în primul rând afacerile mici;
2) Credința că elitele măsluiesc jocul și totul este împotriva oamenilor de rând;
3) Importanța utilizării tehnologiei pentru a democratiza accesul la lucruri pe care elitele le controlau cândva;
4) „Meme”-ficarea mesajului, ideea că anumite enunțuri sau acțiuni vor deveni virale și vor schimba opinia publică;
5) Nostalgia față de vremurile mai bune, dorința pentru întoarcerea la un trecut confiscat de elite;
6) Neîncrederea în media care nu îi înțelege pe oameni și este condescendentă față de ei;
7) Îmbrățișarera riscului. Știm că poate ieși rău, cu Brexitul, cu Trump sau tranzacția GameStop, dar preferăm să ne asumăm orice numai din dorința de a rupe status-quo-ul.

La fel, modalitatea de acțiune este similară între mișcarea politică a lui Trump și rebeliunea traderilor

1) Atât timp cât faci asta, este bine și să te distrezi. Dacă demersul este și amuzant, va atrage și alți oameni. Aceasta face ca baza de recrutare să fie practic nelimitată;
2) Să înțelegi criticile și frustrările, să știi de ce s-a ajuns aici;
3) Să nu crezi că este problema altora, să te implici tu.

 

Traderii care au pornit revolta GameStop sunt oameni care au fost pedepsiți în demersul de economisire de peste 10 ani prin devalorizarea dolarului și dobânzile zero, spune Anthony Pompliano de la Morgan Creek Digital Assets. Au venit pe bursă, sunt echipați cu informație, mijloace de comunicare și acces la piețe. Cu intermedierea redusă la zero vor să exploateze piața, identifică greșeli pe care le fac fondurile de hedging, găsesc slăbiciuni.

Tehnologia a creat egalizarea. Nu mai ai nevoie de terminalul Bloomberg pentru că intri pe internet, în loc de o cină cu investitorii, intri pe Reddit. Sunt investitorii care au avut dreptate cu privire la Tesla, Bitcoin și nu trebuie desconsiderați, mai spune Pompliano.

Cu experiență în piețe, Tony Dwyer de la Canaccord Genuity afirmă că de partea tranzacției long în GameStop nu sunt numai traderi de retail. El completează că este naivitate să credem că în acest short squeeze nu sunt și bani mari.

Într.-adevăr, o consultare a mesajelor grupului de Reddit de către Profit.ro identifică anumite formulări stereotipe care trădează o prezență masivă a așa-numiților „boți”, astfel încât este foarte probabil să fie vorba despre mai mult decât despre traderi care sunt revoltați sau vor să se distreze.

MAM Bricolaj intră la cota bursei ca o companie cu valoare de 50 milioane lei CITEȘTE ȘI MAM Bricolaj intră la cota bursei ca o companie cu valoare de 50 milioane lei

Ironia merge cu putere în piețe. Dogecoin, echivalentul pierzătoarei GameStop pe segmentul criptomonedelor, lansată în glumă de un grup de amatori, s-a apreciat cu 800% la sfârșitul săptămânii trecute.

Acutizarea reacției vine și într-un context de alienare pe timpul pandemiei și investitori experimentați îl percep ca pe un rezultat al plictiselii în timpul carantinărilor prelungite. Fără socializare sau activități recreative, oamenii masați în case caută adrenalină pe bursă. „Cred că dacă guvernul încuie oamenii în case pentru prea mult timp, aceste persoane vor găsi mijloace de a juca cu sistemul și, finalmente, de a-l sparge”, spune Tim Draper, investitor inclusiv în platfoma Robinhood.

Chris Ailman, cel care administrează 283,4 miliarde dolari la CalSTRS, al 2-lea cel mai mare fond ocupațional din SUA, aparținând cadrelor didactice din California, vede frenezia de tranzacționare drept un simptom al statului acasă. „Când ne vom întoarce la muncă și va trebui să fim la birou și să interacționăm cu oamenii și să socializăm, această tranzacționare intraday se va atenua”, consideră acesta.

Un consens printre investitori și profesioniștii de pe Wall Street este acela că, dincolo de episodul de fragilitate pentru lichiditatea brokerilor, pe termen lung, venirea tinerilor către bursă consituie un element benefic, factor de îmbunătățire a lichidității și de înlesnire a accesului la surse de finanțare a companiilor. Cea mai neinspirată ar fi o reglementare și investitorii mari preferă să confrunte în sistem de piață liberă tăvălugul populist, deși știu cu ce vor avea de-a face. „O mulțime e OK, dar o turmă e de speriat și poate să măture piața”, avertizează Ailman de la CalSTRS.

viewscnt
Afla mai multe despre
gamestop
bursa
sua