Acțiunile de pe podium acoperă mai mult de jumătate din tranzacțiile de la BVB

Acțiunile de pe podium acoperă mai mult de jumătate din tranzacțiile de la BVB

Sursa foto: Michal Mrozek | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 apr 2024

Indicele BET avansează pe un nou maxim într-o piață cu o lichiditate polarizată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursele mari ale lumii au digerat, în condițiile unor aprecieri de aproximativ o treime de procent efectul impulsului de vânzare de marți. Acesta estre în contextul în care și la BVB piața a fost în aceeași notă de ezitare, a oscilațiilor mici în care s-a aflat încă de la debutul săptămânii.

Cum investești pe bursă și alte subiecte de educație financiară, la Maratonul Profit News TV - DETALII AICI

Indicele reprezentativ BET a câștigat 0,13%, însă chioar și cu acest avans marginal a reușit să doboare un maxim istoric, nivelul de închidere de 17.044,36 de puncte fiind peste precedentul record atins la finalul sesiunii de luni.

Acțiunile de pe podium acoperă mai mult de jumătate din tranzacțiile de la BVB

Lichiditatea s-a retras ușor față de nivelurile din ultima parte a lunii martie, însă rulajul de 56,85 milioane lei (11,44 milioane euro) a fost peste valoarea medie zilnică de tranzacționare a ultimilor ani. Nu mai puțin de 54,16% din această activitate a fost concetrată de primele cele mai tranzacționate 3 acțiuni.

Life is Hard pregătește o majorare de capital de 5 milioane lei CITEȘTE ȘI Life is Hard pregătește o majorare de capital de 5 milioane lei

Astfel, titlurile Hidroelectrica (H2O) s-au retras cu 0,15%, până la prețul de 132,00 lei/acțiune, pe transferuri de 16,04 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 0,36%, până la prețul de 289,00 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 9,61 milioane lei, și titlurile Romgaz (SNG) s-au corectat cu 1,60%, până la prețul de 55,50 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 5,14 milioane lei.

Indicii sectoriali au avut închideri divegente, respectiov un declin de 0,32% pentru indicele energetic BET-NG și un avans de 0,40% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 60.797,41 de puncte. Ultimul indice a performat în pofida unei deprecieri de 0,29% a titlurilor Fondul Proprietatea (FP), ce au închis la prețul de 0,5165 lei/acțiune o ședință în care au cumulat tranzacții de 1,80 milioane lei.

Artego Târgu Jiu vizează distribuirea de dividende peste nivelul propus în convocatorul inițial CITEȘTE ȘI Artego Târgu Jiu vizează distribuirea de dividende peste nivelul propus în convocatorul inițial

O lichiditate relevantă au mai avut acțiuni ale producătoprilor de energie, cu închideri în oglindă: -0,30%, până la prețul de 0,67230 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au întrunit cea de-a 4-a activitate a zilei, de 3,74 milioane lei, și +0,31%, până la prețul de 48,50 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au avut un rulaj de 3,30 milioane lei.

Au supraperformat pieței, cu un salt de 4,21%, titlurile MedLife (M) care au închis la prețul de 4,0850 lei/acțiune o sesiune în care au depășit cu puțin pragul unor transferuri de 2 milioane lei. Cu puțin sub acest reper au întrunit titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au crescut cu 0,92%, până la prețul de 22,00 lei/acțiune.

În rest, limita de 1 milion de lei a mai fost depășită de 3 simboluri, respectiv de titlurile Digi Communications (DIGI) care au staționat la prețul de 50,80 lei/acțiune, de titlurile One United Properties (ONE) ce au câștigat 0,51%, până la prețul de 0,9800 lei/acțiune, și de titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) ce au avut o revenire de 2,14%, până la prețul de 0,5720 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica