Acțiunile europene au atins cele mai reduse niveluri din mai mult de un an, din cauza îngrijorărilor legate de perspectivele economice

Acțiunile europene au atins cele mai reduse niveluri din mai mult de un an, din cauza îngrijorărilor legate de perspectivele economice
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2022

Acțiunile europene au atins joi cele mai reduse niveluri din mai mult de un an, din cauza îngrijorărilor provocate de încetinirea activităților de afaceri în zona euro, iar acțiunile germane au coborât cu 1,8%, după ce guvernul a declanșat starea de alarmă în cadrul planului de urgență legat de aprovizionarea cu gaze naturale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean STOXX 600 a scăzut cu 0,8%, iar componenta bancară a pierdut 4,5%. Randamentele obligațiunilor din zona euro au scăzut, așa cum s-a întâmplat și cu euro, scrie News.ro.

EXIT - Fondul britanic de investiții First Property Group, listat la Londra, va pleca din România în favoarea Poloniei: A fost o foarte bună experiență, dar nu are sens să continuăm! CITEȘTE ȘI EXIT - Fondul britanic de investiții First Property Group, listat la Londra, va pleca din România în favoarea Poloniei: A fost o foarte bună experiență, dar nu are sens să continuăm!

Indicele german DAX a coborât cu 1,8%, la cel mai redus nivel din ultimele trei luni. Indicele CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 0,56%, iar indicele FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,97%.

Un sondaj realizat de S&P Global arată că creșterea activităților din zona euro a încetinit semnificativ în iunie, peste așteptări, întrucât consumatorii îngrijorați de facturile mari au optat să stea acasă și să evite cheltuielile, pentru a face economii.

Indicele privind intențiile de achiziții ale managerilor din industria serviciilor a scăzut la 52,8, de la 56,1.

Acțiunile din sectoarele economice sensibile, între care industria auto, minieră și cea a petrolului și gazelor, au coborât cu 2%-3,6%.

Singurele sectoare unde s-au înregistrat creșteri au fost sănătatea, utilitățile și unele mărci de lux.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni