Acțiunile europene au închis în creștere, aproape de maximul record

Acțiunile europene au închis în creștere, aproape de maximul record

Foto dreamstime.com

scris 18 mai 2021

Acțiunile europene au închis ședința de marți în creștere, aproape de maximul record atins săptămâna trecută.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat cu 0,28%, la 443,55 puncte.

Evoluția a fost susținută de relaxarea restricțiilor în mai multe țări europene, rezultatele financiare solide raportate de compani și scăderea ratei șomajului în Marea Britanie, notează Reuters.

Ropharma Brașov – declin la aproape toate capitolele din bilanț CITEȘTE ȘI Ropharma Brașov – declin la aproape toate capitolele din bilanț

Perioada raportărilor financiare este aproape de final pe Wall Street și la jumătate în Europa. Rezultatele de până acum sunt, în opinia multor analiști, excelente. Majoritatea companiilor au depășit estimările din piață și au așteptări optimiste pentru trimestrul al doilea.

Circa 45% din companiile incluse în Stoxx 600 au raportat rezultatele trmestriale, 70% depășind estimările de venituri (care au crescut cu 2,9%). Circa 74% dintre companii au depășit prognozele în ceea ce privește profitul (măsurat ca EPS - profit/acțiune). Per ansamblu, rezultatele/acțiunile companiilor din Stoxx 600 au urcat cu circa 90%. Evoluția evidențiază și o revenire după efectele pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus
rezultatee companii
restrictii