Acțiunile europene recuperează puternic, după ce au coborât la minimul ultimelor 2 luni. Creștere de peste 4% în sectorul călătoriilor

Acțiunile europene recuperează puternic, după ce au coborât la minimul ultimelor 2 luni. Creștere de peste 4% în sectorul călătoriilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 iul 2021

Acțiunile europene recuperează puternic în tranzacțiile de miercuri, cele mai bune evoluții fiind înregistrate de companiile din turism și călătorii, al căror avans depășește 4%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx 600 creștea cu 1,3% în jurul orei 12:30, ora României.

Nelu Iordache, ridicat de procurori de la aeroport și dus la la DNA într-un nou dosar de corupție CITEȘTE ȘI Nelu Iordache, ridicat de procurori de la aeroport și dus la la DNA într-un nou dosar de corupție

Luni, indicele paneuropean a coborât la minimul ultimelor 2 luni, pe fondul îngrijorărilor privind încetinirea redresării economiei globale, alimentate de creșterea numărului de infectări cu tulpina delta a coronavirusului. Indicele a recuperat marți din scăderi, revenirea accelerând în ședința de astăzi.

Așteptările pozitive privind rezultatele financiare al companiilor compensează temerile legate de noua varianta a coronavirusului.

Companiile din Stoxx 600 ar urma să raporteze profituri mai mari cu 115,2% în trimestrul al doilea,comparativ cu perioada similară de anul trecut, potrivit estimărilor Refinitiv IBES.

Evoluția de pe bursele europene vine după o revenire puternică consemnată ieri pe bursele americane, și acestea lovite de un val de vânzări la începutul săptămânii.

"Creșterea numărului de îmbolnăviri rămâne un pericol real și de actualitate, în special în țările unde rata vaccinărilor este sub 50%", afirmă Michael Hewson, analist șef la CMC Markets, citat de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
vaccin
vaccin covid
turism
calatorii
actiuni
dax
cac 40
ftse 100