Acțiunile Fondul Proprietatea reaprind volumele la BVB

Acțiunile Fondul Proprietatea reaprind volumele la BVB

Sursa foto: Bram Janssens | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 iul 2022

După o etapă cu lichiditate foarte slabă, bursa românească consemnează la debutul săptămânii unul din cele mai mari rulaje din ulrimele săptămâni, peste jumătate din această activitate fiind asigurată de acțiunile Fondul Proprietatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piețele financiare americane au fost închise de Ziua Națională a SUA, însă la Bursa de Valori București un comportament tradițional în care volumele erau mici în absența ordinelor consistente ale investitorilor instituționali nerezidenți nu s-a repetat.

Dimpotrivă, rulajul pieței de acțiuni de 66,70 milioane lei (13,49 milioane euro) a fost unul din cele mai ridicate din ultimele 3 luni care au fost caracterizate de o activitate foarte slabă. Nu mai puțin de 57,25% din aceste tranzacții au fost asigurate de Fondul Proprietatea (FP) care au adunat transferuri de tip deal în valoare de 10,96 milioane lei, dar și schimburi însumând 27,23 milioane lei în piața reglementată unde cotația a închis la prețul de 2,0650 lei/acțiune, cu 0,24% peste referința de vineri și cu 5,71% sub prețul de 2,1900 lei/acțiune al ofertei publice răscumpărare derulată recent pentru un numnăr de 325,00 milioane acțiuni proprii.

Surpriză - Liviu Stoleru, ex-CEO al Cemacon 12 ani, demisionează deja de la conducerea ROCA Industry, după doar câteva luni CITEȘTE ȘI Surpriză - Liviu Stoleru, ex-CEO al Cemacon 12 ani, demisionează deja de la conducerea ROCA Industry, după doar câteva luni

Tot la capitolul financiar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,22%, până la prețul de 2,2750 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,20 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au suferit un recul de 3,46%, până la prețul de 12,26 lei/acțiune. Aversiunea investitorilor față de grupul bancar cu capital majoritar francez este catalizată în aceste zile de arestările dispuse de instanță la cererea procurorilor pentru persoanele puse sub acuzare în prezumtivul caz de fraudă de la BRD Pensii.

Acțiunile producătorilor de gaze naturale au avut evoluții divergente: +0,92%, până la prețul de 0,4945 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au întrunit cea de-a 2-a activitate a zilei, de 13,34 milioane lei, și-0,39%, până la prețul de 50,70 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au adunat transferuri de 4,20 milioane lei. Tot pe segmentul energetic, pe un rulaj de 1,69 milioane lei, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au corectat cu 44,60 lei/acțiune.

În ansamblu, piața a fost nehotărâtă, cu închideri divergente la nivelul indicilor și chiar deviații minore față de nivelurile de referință ale sesiunii precedente: +0,01% pentru indicele compozit BET-XT, +0,70% pentru indicele financiar BET-FI, care închis la nivelul de 50.458,72 puncte, -0,03% pentru indicele energetic BET-NG și -0,05% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.368,83 de puncte se află în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile Fondul Proprietatea reaprind volumele la BVB

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica