FOTO Idea Bank își părăsește propriile sedii. Noul proprietar Banca Transilvania o transformă într-o entitate online. „Sucursala de oriunde”. Mesajul către clienți

FOTO Idea Bank își părăsește propriile sedii. Noul proprietar Banca Transilvania o transformă într-o entitate online. „Sucursala de oriunde”. Mesajul către clienți
scris 27 iun 2022

După ce raporta la nivel național 35 de unități, Idea Bank, care a fost achiziționată recent de Grupul Banca Transilvania, trece acum exclusiv la serviciile de internet banking. Instituția și-a notificat deja clienții că vor utiliza doar mijloace digitale. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Banca Transilvania (TLV) a cumpărat Idea Bank, iar acum "o exilează" în mediul virtual. Entitatea nu pierde marca – așa cum s-a întâmplat în cazurile Volksbank și Bancpost – dar aceasta nici nu va mai fi vizibilă pe străzile României. Planul Băncii Transilvania este să lanseze prima bancă 100% digitală Made In România.

Anterior, în 2017, Telekom Romania și Alior Bank (Polonia) au lansat Telekom Bankingcu servicii prin intermediul soluțiilor de internet și mobile banking, iar la începutul acestui an Proft.ro a anunțat că grupul austriac Addiko Bank vrea să se extindă în sud-estul Europei, cu ținta de a deveni banca digitală lider din regiune.

„Salut! Rămâi clientul Idea Bank. Facem banking exclusiv online”, este mesajul scurt primit de clienții băncii în aceste zile de iunie, la 1 an de când Grupul Banca Transilvania a anunțat achiziția instituției de credit cu capital polonez.

ULTIMA ORĂ Moratoriul bancar. Persoanele fizice cu cheltuieli în creștere cu 25% pot cere amânarea ratelor pe 9 luni. Beneficiază și firmele cu rezultate în scădere cu 25%. Proiectul - aproape identic cu cel anunțat de Profit.ro și negat de Câciu CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Moratoriul bancar. Persoanele fizice cu cheltuieli în creștere cu 25% pot cere amânarea ratelor pe 9 luni. Beneficiază și firmele cu rezultate în scădere cu 25%. Proiectul - aproape identic cu cel anunțat de Profit.ro și negat de Câciu

Sediile băncii sunt deja închise. „Recuzita” nu a fost mutată, marca bleu a Idea Bank este vizibilă, dar angajații nu mai sunt înăuntru și nicio activitate nu mai este în desfășurare. „Împinge. Bine ai venit la noi”, este mesajul rămas pe ușa unei agenții, care ar putea deruta românii ce ar dori să treacă pragul.

FOTO Idea Bank își părăsește propriile sedii. Noul proprietar Banca Transilvania o transformă într-o entitate online. „Sucursala de oriunde”. Mesajul către clienți

„Ne mândrim cu faptul că te vei putea bucura de serviciile «sucursalei de oriunde», adică vei avea la îndemână, oriunde te-ai afla și cât timp ai o conexiune stabilă la internet, toate serviciile unei bănci digitale”, sunt notificați clienții băncii mutată acum în oline.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Plafonarea prețurilor la carburanți nu este neapărat răspunsul. Investitorii vor încerca să țină cu dinții de Bitcoin CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Plafonarea prețurilor la carburanți nu este neapărat răspunsul. Investitorii vor încerca să țină cu dinții de Bitcoin

Conceptul este promovat și prin afișaje pe unitățile părăsite ale Idea Bank: „Pregătim sucursala ta de oriunde! Go digital!”

FOTO Idea Bank își părăsește propriile sedii. Noul proprietar Banca Transilvania o transformă într-o entitate online. „Sucursala de oriunde”. Mesajul către clienți

Banca Transilvania a anunțat achiziția Idea Bank la începutul lunii iunie a anului trecut, a obținut în secvență scurtă, la începutul toamnei avizele Băncii Naționale a României și ale Consiliului Concurenței, iar deja la sfârșitul lunii octombrie anunța încheierea tranzacției, mesajul public indicând încă de pe atunci că Idea Bank va deveni un hub de digital banking.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Este posibil ca leul să piardă teren în raport cu dolarul american, dar are un atuu în acest context. Metalele prețioase devin mai scumpe pentru investitori CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Este posibil ca leul să piardă teren în raport cu dolarul american, dar are un atuu în acest context. Metalele prețioase devin mai scumpe pentru investitori

Acum, clienții sunt invitați să folosească serviciile platformei de internet banking Idea myBank, unde poate fi efectuată plata ratelor la creditele contractate în trecut sau pot fi introduse ordine de plăți. Alte mijloace de plăți moderne sunt explicate pe portalul Idea Bank. Cardurile emise de instituția de credit sunt active și de pe ele în aceste zile se pot face plăți.

„Închidem aici, dar rămânem deschiși online non-stop” este mesajul tipărit și amplasat în geamul unei unități abandonate în acest iunie, la un an de la anunțul intenției de preluare a Băncii Transilvania.

FOTO Idea Bank își părăsește propriile sedii. Noul proprietar Banca Transilvania o transformă într-o entitate online. „Sucursala de oriunde”. Mesajul către clienți

În noiembrie 2020 proprietarii Idea Bank de la Getin Holding au mandatat banca Rothschild pentru găsirea unui cumpărător. Interesați de tranzacție au fost cei de la Banca Transilvania, care au achiziționat în proces și celelalte 2 entități ale grupului polonez, respectiv Idea Leasing IFN SA și Idea Broker de Asigurare SRL.

Cel mai mare grup financiar din România preia acum total frâiele, iar trimiterea Idea Bank în virtual se suprapune la precizie de zile cu numirea în calitate de nou director general a Gabrielei Nistor. Aceasta a fost anterior director general adjunct la Banca Transilvania, cu responsabilități în aria de retail banking și rețea în cadrul instituției de credit.

Undă verde: Dan Ostahie, care deține Altex, preia controlul asupra Porsche Bank România, având deja licență BNR CITEȘTE ȘI Undă verde: Dan Ostahie, care deține Altex, preia controlul asupra Porsche Bank România, având deja licență BNR

Idea Bank a venit ca o investiție poloneză la cumpăna anilor 2014 și 2015 prin preluarea de Getin Holding a Romanian International Bank (RIB) și a rupt peisajul crispat de șocul financiar din 2008-2011, cu imagine de oligopol înghețat în rândul publicului românesc. Entitatea a căutat să își facă loc pe piață prin avantaje competitive față de băncile românești, unul dintre acestea fiind capacitatea de a acorda credite într-un plafon de îndatorare mai ridicat decât cel al pieței locale.

Idea Bank s-a finanțat inclusiv prin intermediul Bursei de Valori București, unde încă are tranzacționabilă pe piața AeRO o emisiune de obligațiuni în valoare de 5 milioane euro și care va fi scadentă decembrie 2024 (IDB24E). La ultimele rezultate anuale auditate, banca avea active de 2,70 miliarde lei.

Banca centrală a Ungariei a luat prin surprindere analiștii cu o nouă majorare de dobândă, după ce forintul a scăzut la un minim record CITEȘTE ȘI Banca centrală a Ungariei a luat prin surprindere analiștii cu o nouă majorare de dobândă, după ce forintul a scăzut la un minim record

Instituția de credit cumpărată de Banca Transilvania are un sediu central pe strada Dimitrie Pompeiu din cartierul bucureștean Pipera, dar în interacțiunea cu publicul se mută pe internet. Unitățile vor fi eliberate pe măsură ce își vor găsi noi locatari.

Pentru rambursări anticipate și alte operațiuni, mesajul Idea Bank indică un telefon de la un contact center cu disponibilitate 24 de ore din 24 și o adresă de e-mail. „Ne vedem în online!”, conchid reprezentanții băncii.

viewscnt
Afla mai multe despre
idea bank
banca transilvania
internet banking
bnr
bvb
bursa
getin holding