UiPath trece la concedieri

UiPath trece la concedieri
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 27 iun 2022

UiPath, companie care în 2018 devenea primul unicorn românesc, a semnat un plan de restructurare, în urma căruia numărul total de angajați va scădea cu 5%.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

La acest moment, compania are circa 4.200 angajați.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile bursei – Pariu pe bijuterii. 61 de magazine în două decenii și planuri de a deveni unicorn în lei în următorii 5 ani CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile bursei – Pariu pe bijuterii. 61 de magazine în două decenii și planuri de a deveni unicorn în lei în următorii 5 ani

În octombrie 2019, UiPath a concediat circa 400 de angajați, operațiunea făcând parte dintr-o procedură de evaluare a echipei de angajați și a investițiilor efectuate, iar de concedieri fiind afectate zone care nu se mai aliniază obiectivului actual de afaceri.

Acum, reducerile sunt așteptate să fie aplicate până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru fiscal din 2023.

Compania estimează că va suporta aproximativ 15 milioane dolari în cheltuieli de restructurare, în principal legate de indemnizații și compensații ale angajaților, precum și costuri contractuale, constând în rezilierea contractului de închiriere și alte costuri aferente.

În aprilie, UiPath l-a desemnat pe Robert Enslin în poziția de Co-Chief Executive Officer, pentru a lucra alături de fondatorul și actualul director executiv, românul Daniel Dines.

El este un fost director Google Cloud și SAP, având peste 30 de ani de experiență în software.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Profit.ro a relatat recent că UiPath, companie care în 2018 devenea primul unicorn românesc, împlinește un an de la listarea pe bursa din SUA, perioadă în care acțiunile companiei au consemnat un declin puternic. Față de prețul de listare, de 56 de dolari, compania a pierdut 66% în ultimele 12 luni.

Ulterior, acțiunile și-au mai revenit.

Pe 21 aprilie 2021, UiPath a atras circa 1,34 miliarde de dolari prin oferta publică, fiind evaluată la 31 de  miliarde de dolari. Compania încheia prima ședință de tranzacționare la 69,2 dolari pe acțiune, nivel de preț de la care a coborât cu peste 72%.

Doar de la finele lunii martie, UiPath a pierdut circa 30% din capitalizare, după ce a anunțat rezultate și prognoze financiare care au dezamăgit investitorii

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Compania a fost findată în 2005 de Danies Dines și Marius Tîrcă. În 2018, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Potrivit lui Dines, listarea a avut efecte pozitive asupra companiei, care a devenit mai disciplinată și mai cunoscută printre investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
dines
actiuni uipath
listare uipath
valoare uipath