Acțiunile marilor companii europene au încheiat tranzacțiile în creștere, investitorii analizând majorările de dobânzi ale băncilor centrale

Acțiunile marilor companii europene au încheiat tranzacțiile în creștere, investitorii analizând majorările de dobânzi ale băncilor centrale
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2023

Acțiunile marilor companii europene au încheiat tranzacțiile de joi în creștere, investitorii analizând majorările de dobânzi ale băncilor centrale și cele mai recente măsuri ale Rezervei federale (Fed) americane, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 1,4%, subindicii sectoarelor economice fiind în mare parte pozitive, scrie News.ro.

Apple - Vânzările scăzute de iPhone, pe fondul problemelor de aprovizionare din China, generează primul profit ratat după 14 trimestre CITEȘTE ȘI Apple - Vânzările scăzute de iPhone, pe fondul problemelor de aprovizionare din China, generează primul profit ratat după 14 trimestre

Acțiunile de tehnologie au crescut cu 4,6%, în timp ce petrolul și gazele au condus pierderile, scăzând cu 1,5%.

Banca Angliei a anunțat că va majora ratele dobânzilor cu 0,50 de puncte procentuale, așa cum era de așteptat. De asemenea, a renunțat la cuvântul ”în forță” din limbajul său pentru creșterile viitoare și a spus că anticipează o scădere ”mult mai superficială” a economiei decât a estimat în noiembrie.

Indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 0,6% după anunț, extinzând câștigurile anterioare.

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat la rândul ei, joi, că va majora ratele dobânzilor cu 0,50 de puncte procentuale, iar creșterea indicelui Stoxx 600 s-a intensificatde la 0,55% la 0,6%, urcând până la 0,8% în cinci minute de la anunț.

Fed și-a majorat rata dobânzii de referință cu un sfert de punct procentual, miercuri, și a dat puține indicii că se apropie de sfârșitul acestui ciclu de majorări.

Măsura a marcat a opta creștere, într-un proces care a început în martie 2022. Fed vrea ca majorările dobânzilor să reducă inflația din SUA care, în ciuda semnelor recente de încetinire, este încă aproape de cel mai înalt nivel de la începutul anilor 1980.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni