Acțiunile Vifrana cad la bursă după ce compania a venit cu pierderi semestriale

Acțiunile Vifrana cad la bursă după ce compania a venit cu pierderi semestriale
scris 23 aug 2021

Titlurile producătorului de vinuri bio Vifrana se tranzacționează pe piața AeRO cu o cincime sub prețul de listare de acum 3 luni, după ce, în efortul de achitare a datoriilor, societatea a venit la S1 cu un rezultat negativ. Cifra de afaceri netă s-a redus cu 5,15%, la 2,12 milioane lei, de la 2,23 milioane lei în primele 6 luni ale anului trecut.

Listată la jumătatea lunii mai, firma Vifrana (BIOW) a realizat în primul semestru venituri totale de exploatare de 4,31 milioane lei, cu 12,27% mai mari decât cele de 3,83 milioane lei din perioada similară a anului trecut. „În prezent, se continuă prospectarea pieței pentru export în țările esențiale vizate de Vifrana și anume Marea Britanie, Japonia și Canada, unde au fost trimise mostre către marii distribuitori din țările menționate”, spune compania în raportarea semestrială.

Emitentul încearcă și creșterea valorii adăugate prin marca produselor. „În primele 6 luni ale anului 2021, Vifrana inițiază un amplu proces de rebranding, care, pe lângă schimbarea estetică, va definitiva și strategia de corporate brand a companiei. Prin noua direcție grafică, brandul Vifrana dorește să se repoziționeze ca produs premium pe piața vinurilor bio, atât prin design, ambalaj, dar și prin calitatea produselor.”

Reducere cu 60% a profitului Electrica ca urmare a creșterii costului cu achiziția de energie CITEȘTE ȘI Reducere cu 60% a profitului Electrica ca urmare a creșterii costului cu achiziția de energie

În același interval de raportare, cheltuielile totale de exploatare s-au majorat într-o dinamică apropiată, +12,38%, la 4,91 milioane lei, del a 4,36 milioane lei. Astfel, societatea raportează un rezultat negativ de aproximativ 594.000 de lei, față de pierderea de aproxmiativ 879.000 de lei de la S1 2020.

Este contextul în care reacția pe bursă este negativă. În piața AeRO cotația a suferit un recul de peste 11%, valorile de tranzacționare fiind cu puțin peste reperul de 0,4000 lei/acțiune, cu aproape o cincme sub prețul de 0,5000 lei/acțiune al zilei de intrare în ring.

BRK Financial – profit consistent la S1 CITEȘTE ȘI BRK Financial – profit consistent la S1

Totuși, fotografia de la nivelul profitabilității trebuie să țină cont de efortul de rambursare a datoriilor. Astfel, la 30 iunie, Vifrana afișează datorii totale de numai 791.000 de lei, de aproape 15 ori mai mici decât cele de 11,79 milioane lei de acum 12 luni.

Conform planului de business prins în memorandumul de listare, compania care are ca acționari majoritari familia Frâncu ar trebui să ajungă în anul 2025 la o cifră de afaceri de 9,75 milioane lei, venituri din exploatare de 17,37 milioane lei și un profit net de 2,35 milioane lei, cu 60,95% peste câștigul net din 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
vifrana
bursa
bvb