Vinuri produse ecologic pe piața AeRO. Vifrana intră la cota bursei ca o companie cu o valoare de 5 milioane de euro. „Investim într-unul din domeniile cu cel mai mare potențial.” Plan de extindere în Japonia, Marea Britanie, SUA

Vinuri produse ecologic pe piața AeRO. Vifrana intră la cota bursei ca o companie cu o valoare de 5 milioane de euro. „Investim într-unul din domeniile cu cel mai mare potențial.” Plan de extindere în Japonia, Marea Britanie, SUA

Octavian Vucmanovici, director general Vifrana

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 mai 2021

Compania Vifrana, axată pe vânzarea de vinuri ecologice, s-a listat pe bursa românească, unde, la debut, se tranzacționează la un nivel de 18 ori profitul net obținut în anul 2020.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Acțiunile producătorului de vinuri Vifrana (BIOW) au intrat la cota pieței AeRO, unde la prânz, după 2 ore de tranzacționare și consumarea unor schimburi însumând 1,70 milioane lei, se situau la un preț de 0,5200 lei/acțiune, care conferă companiei o capitalizare de piață de 26,11 milioane lei (5,30 milioane euro). Este un nivel de 2 ori mai mare decât veniturile din exploatare de 12,16 milioane lei obținute anul trecut, conform memorandumului de listare, de aproape 5 ori cifra de afaceri de 5,59 milioane lei și de aproximativ 18 ori profitul net de 1,46 milioane lei.

Noul emitent este unul care vine în sensul programului green deal al Uniunii Europene, având 130 de hectare de plantații ecologice certificate din anul 2009 și o cramă de asemenea avizată din 2011, spune Octavian Vucmanovici, director general al Vifrana. Acesta menționează o cotă de export de 25%, cu livrări majore în țările nordice și în special în Germania. Planul de extindere vizează vânzări în Japonia, Marea Britanie și SUA.

Naspers și Prosus, proprietarul eMAG, lansează un schimb de acțiuni menit să crească valoarea companiilor CITEȘTE ȘI Naspers și Prosus, proprietarul eMAG, lansează un schimb de acțiuni menit să crească valoarea companiilor

Familia Vasile și Eugenia Frâncu dețin împreună pachetele majoritare ale companiei cu active în valoare de 19,88 milioane lei. Eusebiu Burcaș, membru în Consiliul de Administrație, menționează majorări prognozate de 9% pe an în următorii 4-5 ani: „Investim într-unul din domeniile cu cel mai mare potențial pe care îl are economia românească, și anume agricultura.”

Bumerang aruncat în viitor

Conform planului de business prins în memorandumul de listare, compania ar trebui să ajungă în anul 2025 la o cifră de afaceri de 9,75 milioane lei, venituri din exploatare de 17,37 milioane lei și un profit net de 2,35 milioane lei, cu 60,95% peste câștigul net din 2020. Aceasta ar situa indicatorul P/E, care raportează prețul de piață la profitul per acțiune, la nivelul de 11 proiectat în viitor.

Au venit americani la Fondul Proprietatea CITEȘTE ȘI Au venit americani la Fondul Proprietatea

Intermedierea listării a fost asigurată de SSIF Goldring din Târgu Mureș, iar Virgil Zahan, director general al casei de brokeraj, spune că a adus în piață cel mai mare producător de vinuri ecologice din punctul de vedere al suprafeței cultivate.

Curge și vinul pe o piață AeRO cu lapte și miere

Acestea intră la tranzacționare pe segmentul AeRO despre care președintele BVB, Radu Hanga, afirmă că a ajuns la volume zilnice medii de 1,20 milioane euro pe acțiuni și obligațiuni în primele 4 luni ale acestui an, de 3 ori mai mari decât în 2020. Numai de la începutul acestui an au fost 19 runde de finanțare. În ultimii 2 ani s-au listat 11 companii antreprenoriale, cu capitalizare agregată de 200 milioane euro și au fost aduse la tranzacționare 25 de emisiuni de obligațiuni în valoare de 45 milioane euro.

Vifrana se adaugă în această secvență pe ceea ce Hanga caracterizează drept o „platformă dinamică”. „Ne bucurăm că vedem sectorul agribusiness mult mai bine reprezentat la Bursa de Valori București”, a conchis acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
vifrana
bvb
bursa
goldring
radu hanga