Compa revine cu un profit substanțial la S1 după șocul din pandemie

Compa revine cu un profit substanțial la S1 după șocul din pandemie
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 aug 2021

Afacerile producătorului de componente auto Compa, societate suficient de relevantă în domeniu cât să atragă în acționariat și fondul suveran al Norvegiei, s-au majorat cu peste 50% în primele 6 luni ale anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Griparea bruscă a pieței auto a determinat anul trecut Compa Sibiu (CMP) să-și sisteze parțial activitatea, etapa de șomaj tehnic fiind prelungită chiar și până în vară, după trecerea perioadei de stare de urgență. Compania a revenit însă la parametri de funcționare buni după ce industria europeană auto și-a reluat comenzile de subansamble.

Astfel, în primul semestru, veniturile totale ale Compa s-au majorat cu 55,42%, la 377,69 milioane lei, de la 243,01 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Compania oferă detalii și despre structura acestor vânzări pe categorii de produse.

Compa revine cu un profit substanțial la S1 după șocul din pandemie

„Un aspect important în activitatea firmei îl reprezintă reluarea activității în aproape toate sectoarele de activitate”, spunea compania încă de la raportarea trimestrială. „Sub aspectul asigurării portofoliului de comenzi, al asigurării capacităților de producție cu cereri, apreciem că nivelul comenzilor primite de la partenerii comerciali este la un nivel ridicat, impunându-se eforturi substanțiale din partea firmei pentru satisfacerea cu promptitudine a clienților.” Compania indică structura procentuală a clienților.

Compa revine cu un profit substanțial la S1 după șocul din pandemie

Cheltuielile totale au crescut cu 45,03%, la 355,88 milioane lei, de la 245,38 milioane lei. De asemenea, compania raportează un profit net 17,63 milioane lei, față de pierderea de 4,30 milioane lei de la S1 2020. La T1 deja firma afișa deja un câștig net de 7,47 milioane lei.

Oil Terminal – majorare substanțială a profitului net semestrial CITEȘTE ȘI Oil Terminal – majorare substanțială a profitului net semestrial

La data de 30 iunie, activele totale ale Compa Sibiu se situau la 784,97 milioane de lei, cu 6,89% mai mari decât cele de 734,36 milioane lei de la finele anului trecut. În răstimp, datoriile totale au fost tăiate cu 36,46%, la 153,38 milioane lei, de la 241,39 milioane lei.

Compa Sibiu produce componente auto pentru mărci precum BMW, Mercedes, Peugeot, Renault, Audi, Ford, Fiat, Citroën, Toyota, VW, GM, Porsche si Kia. Compania este controlată în proporție de 19,00% de directorul general Ioan Deac, în timp ce directorul economic, Ioan Miclea, deține o participație de 18,75%. La ultimul preț de închidere de la BVB al titlurilor Compa, de 0,6500 lei/acțiune, compania are o capitalizare bursieră de 142,23 milioane lei (28,93 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
compa
bvb
bursa
auto