Adamescu are câștig de cauză la Intercontinental: Compania hotelieră respinge propunerea de recuperare a prejudiciilor de la firmele sale

Adamescu are câștig de cauză la Intercontinental: Compania hotelieră respinge propunerea de recuperare a prejudiciilor de la firmele sale
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 oct 2016

Adunarea Generală a Acționarilor de la Intercontinental București a respins propunerile de mandatare a Consiliului de Administrație pentru încetarea raporturilor contractuale între societate și grupul de firme al omului de afaceri Dan Adamescu și cea de demarare a demersurilor de recuperare a prejudiciilor în acest grup. Totodată, acționarii au votat împotriva propunerii de revocare a Consiliului de Administrație și a atragerii răspunderii reprezentanților familiei Adamescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dan Grigore Adamescu a părăsit Consiliul de Administrație al companiei hoteliere Intercontinental București (RCHI), dar raporturile de forțe în acționariat par a rămâne în favoarea sa. Cu 54,23% din voturile exprimate „împotrivă” și 45,76% „pentru”, în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la finele săptămânii trecute a fost respinsă propunerea de revocare a CA, informează o notificare a emitentului remisă Bursei de Valori București și publicată astăzi dimineață pe portalul operatorului de piață.

Singurul membru al CA nou ales este Cătălin Daniel Ivan, care îl înlocuiește pe Dan Adamescu, intrare în CA salutată de fiul acestuia Alexander Adamescu, potrivit unui comunicat preluat de stiripesurse.ro. Primul punct pe ordinea de zi de revocare a președintelui CA Ștefam Ioniță, a fost, de asemenea, respinsă. Nu numai că nu au revocați, dar reprezentanților Consiliului de Administrație de la Intercontinental le-a fost majorată remunerația lunară fixă la 1.500 pentru membri și la 5.000 de euro pentru președinte.

Nu sunt singurele puncte la care familia Adamescu a avut câștig de cauză. O propunere de atragere a răspunderii lui Dan Adamescu, Grigore Adamescu, Ștefan Ioniță și a fostului administrator Vlad-Alexandru Răpișcă a fost respinsă cu 54,20% din voturi „împotrivă” și 45,79% voturi „pentru”.

Alexander Adamescu este liber. Un tribunal din Londra a respins arestarea CITEȘTE ȘI Alexander Adamescu este liber. Un tribunal din Londra a respins arestarea

Cam acesta a fost raportul de forțe în acționariat, distribuția voturilor fiind asemănătoare pentru punctele principale ale ordinii de zi. Între acestea, propunerile mandatării Consiliului de Administrație în vederea efectuării demersurilor necesare atât pentru încetarea raporturilor contractuale între Interconentinental și grupul de firme a lui Adamescu, cât și în vederea recuperării prejudiciilor rezultate pentru compania hotelieră din aceste raporturi.

Intercontinental București este listată pe segmentul Premium al sistemului alternativ de tranzacționare AeRO al Bursei de Valori București, iar la ultimul preț de piață din sesiunea de vineri, de 0,0908 lei/acțiune, compania are o capitalizare de piață de 75,68 milioane lei (16,83 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
dan adamescu
intercontinental
bursa
bvb
hotel
alexander adamescu