Artego Târgu Jiu propune distribuția unui dividend cu randament net de 6% și program de răscumpărări în limita a 10% din acțiunile companiei

Artego Târgu Jiu propune distribuția unui dividend cu randament net de 6% și program de răscumpărări în limita a 10% din acțiunile companiei

Sursa foto: Teresa Kenney / dreamstime.com

scris 13 mar 2019

Conducerea producătorului de articole din cauciuc Artego solicită acționarilor un vot pentru distribuția unui dividend brut de 0,421052 lei/acțiune, în paralel cu un program de buy-back în vederea reducerii capitalului social. În AGA sunt propuneri și pentru majorarea unor facilități de credit în valoare de peste 53 milioane lei.

Consiliul de Administrație al companiei Artego Târgu Jiu (ARTE) întrunit ieri a decis convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor pentru data de 16 aprilie, pe ordinea de zi figurând distribuirea de dividende în sumă totală de 3,77 milioane lei. Astfel, valoarea dividendului brut, cu dată a plății 27 iunie, este de 0,421052 lei/acțiune care, calculată la nivel net și raportată la ultimul preț de închidere de 6,06%, poartă un randament de 6,06%.

Nu mai puțin de 5,69 milioane lei din profitul net de 9,47 milioane lei obținut anul trecut ar urma să fie alocat la capitolul „alte rezerve”, de unde conducerea companiei are în vedere susținerea cu 2,24 milioane lei al unui program de răscumpărare care vizează achiziția a maximum aproximativ 895.000 de acțiuni, reprezentând 10% din capitalul social. La actualul preț de piață, societatea ar putea achiziționa din piață doar cu puțin peste o treime din pachetul țintit cu suma disponibilizată inițial. Acțiunile dobândite la prețul de piață într-un interval de 18 luni de la publicarea deciziei acționarilor în Monitorul Oficial ar urma să fie anulate într-o operațiune de reducere a capitalului social.

ULTIMA ORĂ Noua listă de companii care vor intra în Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții. Povestea Legii care a generat căderea unui Guvern. Doi premieri au refuzat să semneze CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Noua listă de companii care vor intra în Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții. Povestea Legii care a generat căderea unui Guvern. Doi premieri au refuzat să semneze

În aceeași Adunare Generală Extraordinară a Acționarilor în care este supus votului acționarilor programul de buy-back, conducerea acționarilor propune prelungirea unor facilități de credit cu valopare agregată de 30,50 milioane lei la Unicredit Bank, prelungirea cu 12 luni a unui plafon de garantare de credit de 11 milioane lei la Intesa San Paolo și a unor credite de tip revolving de 8,90 milioane lei la Credit Europe Bank și 3,00 milioane lei la Garanti Bank.

La data de 31 decembrie 2018, Artego avea prinse în bilanț datorii totale de 58,18 milioane lei, în urcare cu 7,08% față de cele de 54,33 milioane lei de la sfârșitul anului 2017. În același interval de raportare, activele totale s-au majorat cu 7,24%, la 140,74 milioane lei, de la 131,24 milioane lei.

Artego Târgu Jiu, companie controlată de asociația salariaților în proporție de 77,81% din capitalul social, este listată la cota Bursei de Valori București unde, la ultimul preț de închidere al titlurilor sale de 6,0600 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 59,11 milioane lei (12,44 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
artego
bvb
bursa
cauciuc
dividende
rascumparari