ASF a avizat admiterea pe bursă a obligațiunilor Raiffeisen Bank

ASF a avizat admiterea pe bursă a obligațiunilor Raiffeisen Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2020

Autoritatea de Supraveghere Financiară a avizat prospectul de admitere la tranzacționare pe Bursă a obligațiunilor emise de Raiffeisen Bank. În decembrie, terminalul bursei a înregistrat procesarea unui plasament de obligațiuni, scadente în anul 2029, ale Raiffeisen Bank, o operațiune în secvență scurtă după ce BCR a plasat titluri în valoare de 600 milioane lei, cu un cupon de 5,35% pentru o maturitate de 7 ani.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Obligatiunile Raiffeisen urmează să fie tranzacționate la Bursa de Valori București începând cu 14 mai 2020. 

În primăvara anului trecut, banca și-a anunțat intenția de a emite obligațiuni de până la 1 miliard de euro sau echivalent în lei cu scadența maximă de până la 10 ani. În luna mai, Raiffeisen a trebuiit să ramburseze obligațiuni de 500 de milioane de lei.

Raifeisen Bank a vândut obligațiuni cu maturitate în anul 2029 în valoare de 480 milioane lei (100,46 milioane euro), la un cupon de 3,5 puncte procentuale peste Robor la 3 luni. Investitori unici au fost International Finance Corporation (IFC) si Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Toamna trecută a fost deschisă de exercițiul periodic prin care International Investment Bank,care recent și-a mutat sediul la Budapesta, de la Moscova, se finanțează pe piața românească. În noiembrie, instituția internațională la care este acționar și statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, a plasat o emisiune de obligațiuni în valoare de 500,00 milioane lei, cu scadența la 3 ani. La finalul aceleiași luni, Patria Bank (PBK) și-a listat titlurile obligatare subordonate, de 5 milioane euro, denominate în moneda Uniunii Europene și scadente în anul 2027. La începutul anului, o emisiune de dimensiune similară a fost adusă la cota bursei de Idea Bank. Titlurile scadente în decembrie 2024 poartă o dobândă anuală fiă de 8,5%.

Gigantul saudit Aramco urcă puternic pe bursă pentru a doua zi consecutiv. Valoarea de piață depășește pragul de 2 trilioane de dolari CITEȘTE ȘI Gigantul saudit Aramco urcă puternic pe bursă pentru a doua zi consecutiv. Valoarea de piață depășește pragul de 2 trilioane de dolari

Operațiunea de piață a Raiffeisen Bank, emitent constant și în perioada imediat post-criză, vine în secvență scurtă după ce a 2-a bancă din sistem, BCR, a plasat săptămâna trecută titluri obligatare în valoare de 600 milioane lei. Acestea au un cupon anual de 5,35%, sunt scadente în 7 ani și au prmit din partea agenției de evaluare financiară Fitch un rating BBB+.

Piața obligatară din România s-a dinamizat în ultimii 2-3 ani. Companiile se finanțează prin emisiuni realizate în regim de plasament privat (piața ofertelor fiind costisitoare din punctul de vedere al costurilor și cerințelor de reglementare), iar ulterior instrumentele sunt listate la bursă, unde, deși sunt tranzacționate sporadic, oferă transparență acestora și vizibilitate companiei.

Pe piața secundară reglementată de la BVB sunt listate obligațiuni corporative ale UniCredit Bank, Impact Developer & Contractor, Vrancart Adjud, Imocredit IFN și Banca Transilvania, iar pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO sunt disponibile la tranzacționare titluri obligatare emise de Elefant Online, Good People (deținătorul lanțului Cooperativa Fru Fru), Investia Finance, Superbet Betting & Gaming, Bittnet Systems, Grup Șapte, Idea Bank România și Patria Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
bursa
bvb
obligatiuni
bcr
patria bank
idea bank