Autoritatea de reglementare a bursei din SUA acuză 11 persoane că au organizat o schemă piramidală de 300 de milioane de dolari

Autoritatea de reglementare a bursei din SUA acuză 11 persoane că au organizat o schemă piramidală de 300 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2022

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) a acuzat 11 persoane pentru rolul lor în crearea și promovarea unei scheme piramidale și a unei scheme Ponzi prin care au strâns peste 300 de milioane de dolari de la investitorii de retail din întreaga lume, inclusiv din Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre cei acuzați se numără cei patru fondatori ai schemei numită Forsage. Ultima dată se știa că aceștia locuiesc în Rusia, Republica Georgia și Indonezia, a declarat SEC într-un comunicat.

UiPath semnează o nouă achiziție CITEȘTE ȘI UiPath semnează o nouă achiziție

Persoanele acuzate nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Potrivit plângerii SEC, site-ul web al schemei a fost lansat în ianuarie 2020 și a permis milioanelor de investitori de retail să încheie tranzacții prin contracte inteligente. Se presupune că a funcționat ca o schemă piramidală timp de mai bine de doi ani, în care investitorii au obținut profituri recrutând alte persoane în schemă, a spus SEC, potrivit News.ro.

Forsage ar fi folosit, de asemenea, active de la investitori noi pentru a plăti investitorii anteriori într-o structură tipică Ponzi, potrivit plângerii SEC.

Forsage este o schemă piramidală frauduloasă lansată la scară masivă și cpromovată în mod agresiv investitorilor”, a declarat Carolyn Welshhans, șeful interimar al unității Active cripto și cibernetice ​​a SEC.

Corespondență din Viena - Willi Cernko, noul CEO Erste, și Stefan Dorfler, CFO, văd oportunitate în achiziția unei bănci mai mici din România, fără complicații de integrare, potrivită cu strategia grupului. Intrarea pe piețe noi, exclusă CITEȘTE ȘI Corespondență din Viena - Willi Cernko, noul CEO Erste, și Stefan Dorfler, CFO, văd oportunitate în achiziția unei bănci mai mici din România, fără complicații de integrare, potrivită cu strategia grupului. Intrarea pe piețe noi, exclusă

”Fraudatorii nu pot eluda legile federale privind valorile mobiliare concentrându-și schemele pe contracte inteligente și blockchain”, potrivit SEC.

Fără a admite sau a infirma acuzațiile, doi dintre inculpați au fost de acord să soluționeze acuzațiile, iar unul dintre ei a fost de acord să plătească penalități, a spus SEC.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
sec
ponzi