Banca Transilvania inițiază un alt val de răscumpărări

Banca Transilvania inițiază un alt val de răscumpărări
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 mar 2019

Un număr de 15 milioane de acțiuni Banca Transilvania urmează să fie achiziționate de emitent în această primăvară, în cadrul programului de răscumpărare aprobat de acționari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Susținere la cumpărare pe acțiunile Băncii Transilvania (TLV). Consiliul de Administrație al instituției de credit a decis ieri inițierea răscumpărării unui număr de 15 milioane de acțiuni proprii, care, la cotația de ieri de pe bursă, au o valoare de 30 milioane lei. Sunt achiziții în cadrul unui program de buy-back mai mare, care vizează 35 milioane de titluri proprii, aprobat de acționari în AGA de bilanț de anul trecut și pentru care deja banca a lansat la începutul anului achiziția a 10 milioane de acțiuni proprii.

Programul se derulează începând de mâine și se va încheia la data de 30 mai a.c., atunci când instituția de credit va fi răscumpărat pachetul țintit la prețuri egale cu cel de piață, dar cuprinse în intervalul de preț de 1,00-4,00 lei/acțiuni.

Profitul Conpet a scăzut cu peste 20% în 2018, majorarea salariului minim pe companie compensând creșterea tarifelor reglementate de transport CITEȘTE ȘI Profitul Conpet a scăzut cu peste 20% în 2018, majorarea salariului minim pe companie compensând creșterea tarifelor reglementate de transport

Banca Transilvania este cel mai lichid emitent de la cota Bursei de Valori București. Operatorul de piață chiar a premiat societatea în condițiile în care, în anul 2018, rulajul agregat cu acțiuni ale băncii s-a ridicat la 2,50 miliarde lei, echivalent cu 20% din totalul tranzacțiilor de pe segmentul regular.

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au fost puternic afectate la cumpăna dintre ani de șocul bursier adus de ordonanța de urgență cu prevederi-șoc pentru mediul corporativ care include și o taxă pe activele bancare. În ultimele săptămâni, titlurile s-au înscris pe o traiectorie ascendente, iar la prețul de închidere de ieri de 2,0000 lei/acțiune capitalizarea bursieră a instituției de credit se ridică la 9,63 miliarde lei (2,03 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
rascumparari