Bani din elicoptere, inclusiv pentru bugetul de stat

Bani din elicoptere, inclusiv pentru bugetul de stat
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 mar 2024

Producătorul de elicoptere IAR Brașov acordă un dividend cu randament de 4%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al IAR Brașov (IARV) a convocat pentru data de 24 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și propunerea privind repartizarea profitului net de 24,07 milioane lei obținut în 2023.

Astfel, suma de aproximativ 795.000 de lei este direcționată către rezerva legală, 11,57 milioane lei vor intra la capitolul „alte rezerve” și 11,70 milioane lei vor pleca spre acționari sub formă de dividende, ceea ce înseamnă o rată de distribuție de 48,61%.

OMV Petrom și-a bugetat un profit mai mare cu o treime pentru acest an. Socoteala de-acasă s-ar putea să nu se potrivescă cu cea din târg CITEȘTE ȘI OMV Petrom și-a bugetat un profit mai mare cu o treime pentru acest an. Socoteala de-acasă s-ar putea să nu se potrivescă cu cea din târg

Nu mai puțin de 7,59 milioane lei vor ajunge la bugetul de stat în contul participației de 64,89% din titluri deținută de statul român prin Ministerul Economiei.

Dividendul brut propus, cu dată a plății 5 iulie, este de 0,64 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la BVB, de 14,00 lei/acțiune, al titlurilor cu simbolul IARV, acesta conferă acționarilor un randament de 4,21%.

viewscnt
Afla mai multe despre
iar brasov
elicoptere
bvb
bursa
dividende
ministerul economiei