Bittnet Systems aduce la bursă acțiuni preferențiale. Compania cheamă acționarii să valideze investițiile recente, inclusiv un plasament în noul nume al pieței de capital, Safetech

Bittnet Systems aduce la bursă acțiuni preferențiale. Compania cheamă acționarii să valideze investițiile recente, inclusiv un plasament în noul nume al pieței de capital, Safetech
scris 20 oct 2020

Consiliul de Administrație al Bittnet Systems convoacă AGEA cu propunerea de modificare a Actului Constitutiv astfel încât acesta să permită emiterea unor acțiuni prefernțiale. Prima majorare de capital cu astfel de titluri, purtătoare de dividend prioritar, dar fără drept de vot, este, de asemenea, propusă acționarilor. Compania pregătește înglobarea participațiilor la societățile listate recent, inclusiv prin acordarea către vânzători a acțiuni Bittnet.

Bittnet Systems (BNET) reașează structura de acționariat a societății după etapa de achiziții masive din piață a altor firme din domeniul IT. În acest sens, boardul a convocat pentru data de 4 decembrie Adunările Generale ale Acționarilor cu ordine de zi încărcată, incluzând aprobarea tranzacțiilor recente, modificarea de Act Constitutiv pentru a permite o majorare de capital cu acțiuni preferențiale și inițierea unui program de răscumpărare a obligațiunilor emise în vederea reducerii nivelului de îndatorare al emitentului.

Acțiunile preferențiale – parametrii vizați de emitent

Conform propunerii din convocatorul AGEA, compania va putea emite acțiuni preferențiale cu dividend prioritar și fără drept de vot, de valoare nominală egală cu acțiunile ordinare deja listate la BVB, respectiv de 0,1 lei/acțiune. Valoarea capitalului autorizat ar urma să fie de 120,00 milioane acțiuni comune și  80,00 milioane acțiuni preferențiale, ultimele urmând, de asemenea, să fie listate pe piața reglementată a Bursei de Valori București.

O firmă imobiliară cu afaceri de 1 milion de lei și pierderi în 2019 a plasat către investitori obligațiuni în valoare de 5,2 milioane lei. Titlurile vin la BVB CITEȘTE ȘI O firmă imobiliară cu afaceri de 1 milion de lei și pierderi în 2019 a plasat către investitori obligațiuni în valoare de 5,2 milioane lei. Titlurile vin la BVB

Limita minimă a dividendului prioritar este de 0,05 lei pe acțiune preferențială și cea maximă de 0,1 lei pe acțiune preferențială. Acțiunile preferențiale capătă drept de vot doar dacă societatea nu reușește să facă plata dividendelor prioritare a căror plată este programată să înceapă în anul 2022, pentru anul fiscal 2021.

Cu terenul pregătit din punctul de vedere al modificărilor de Act Constitutiv, Bittnet propune în aceeași AGEA o majorare de capital social de 3,01 milioane lei, prin emisiunea a 30,13 milioane de acțiuni noi preferențiale care vor fi emise în beneficiul acționarilor înregistrați în Registrul Acționarilor ținut de Depozitarul Central la data de înregistrare ce va fi stabilită de AGA. Prima de emisiune va rezulta în cadrul ofertei publice, pregătită pentru acțiunile preferențiale ce vor fi oferite spre subscriere.

Înglobarea noilor operațiuni care au fost ținta achizițiilor

Acționarii sunt chemați să aprobe deopotrivă și tranzacțiile pe piața de IT anunțate periodic de emitent în cursul acestui an. Astfel, acționarii au pe masă validarea cumpărării a 60,36% din acțiunile firmei Equatorial Gaming, a 25% din titlurile societății Softbinator Technologies, a 23% din titlurile The E-Learning Company, a investiției de 1,45 milioane lei în firma ITPrepared, a capitalizării companiei Dendrio Solutions, dar și un plasament în Safetech Innovations, firma care a atras ieri o finanțare de 2,50 milioane lei într-o operațiune de vânzare a 20% din capitalul social în vederea listării la bursă.

Retailerul chinez Miniso, prezent și în România, a strâns peste 600 milioane dolari într-o ofertă publică inițială la New York. Fondatorul companiei a devenit miliardar în dolari CITEȘTE ȘI Retailerul chinez Miniso, prezent și în România, a strâns peste 600 milioane dolari într-o ofertă publică inițială la New York. Fondatorul companiei a devenit miliardar în dolari

Pentru integrarea noilor activităț la nivel de grup, boardul solicită mandat astfel încât directorul general să poată negocia închirierea unor spații de birouri cu o chirie de până la 500.000 de euro pe an, fără a fi incluse costurile de amenajare și relocare.

Răscumpărări de obligațiuni

După ce a utilizat piața de capital pentru a finanța politica de expansiune, Bittnet se vede în poziția de a rambursa anticipat o parte din datorie. Astfel, conducerea companiei propune acționarilor aprobarea unor programe de răscumpărări a obligațiunilor emise de societate, în vederea reducerii gradului de îndatorare.

Bittnet are listate pe piața AeRO de la BVB 4 emisiuni de obligațiuni, scadente în anii 2022-2023, cu o valoare agregată a emisiunilor de 28,90 milioane lei și la data de 30 iunie afișa datorii totale de 75,05 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
bvb
bursa
obligatiuni
safetech innovations