Dezvoltatorul de jocuri pentru mobil Playtika, cu divizie în România, a lansat procedurile pentru IPO

Dezvoltatorul de jocuri pentru mobil Playtika, cu divizie în România, a lansat procedurile pentru IPO
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 oct 2020

Dezvoltatorul israelian de jocuri pentru mobil Playtika, cu operațiuni și în România, a inițiat procedurile în vederea listării acțiunilor pe bursa de la New York.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Compania a depus actele necesare la Comisia americană pentru valori mobiliare și burse de valori (SEC), scrie Reuters. Playtika a ales să păstreze documentele confidențiale pentru moment.

În iunie, surse din piață au declarat pentru Reuters că Playtika a angajat mai multe bănci americane pentru intermedierea unei oferte publice pe bursa newyorkeză, în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari.

AI-ul Google dobândește abilități noi CITEȘTE ȘI AI-ul Google dobândește abilități noi

Operațiunea ar evalua compania israeliană la circa 10 miliarde de dolari.

Playtika, fosta divizie de jocuri online a companiei Caesars Interactive Entertainment (CIE), a fost cumpărată în 2016 de un consorțiu de investitori chinezi, într-o tranzacție de 4,4 miliarde de dolari.

Consorțiul include Giant Investment, companie afiliată Shanghai Giant Network Technology, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri online din China, fondul de investiții Yunfeng Capital, deținut de fondatorul Alibaba Group, miliardarul Jack Ma, precum și companiile Oceanwide Holdings Group, China Minsheng Trust, CDH China HF Holdings și Hony Capital Fund.

Portofoliul Playtika, cu sediul la Herzliya, în Israel, include jocuri precum Slotomania, House of Fun, Best Fiends, Solitaire Grand Harvest și Bingo Blitz. Compania a fost fondată în urmă cu 10 ani, iar în prezent deține birouri în Argentina, România, Belarus, Canada, Japonia, SUA și Ucraina, având peste 4.000 de angajați.

În România, Playtika furnizzează asistență tehnică pentru jocurile din portofoliul companiei, precum și servicii de design, marketing online și analiză date.

Anul trecut, compania israeliană a deschis un centru de cercetare și dezvoltare la București, în parteneriat cu compania americană de servicii QualiTest, într-o investiție de 6 milioane dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
playtika
jocuri mobil
jocuri video
social games
playtika romania
oferta publica initiala
ipo
listare