Bittnet Systems aproape și-a triplat capitalizarea bursieră de la listarea pe piața AeRO acum 2 ani

Bittnet Systems aproape și-a triplat capitalizarea bursieră de la listarea pe piața AeRO acum 2 ani

Sursa foto: pagina de Facebook a BVB

scris 20 apr 2017

La ultimul preț de piață, capitalizarea bursieră a furnizorului de servicii IT Bittnet Systems se ridică la 22,20 milioane lei, valoare cu 180% mai mare decât cea de la momentul listării pe sistemul alternativ de tranzacționare al Bursei. Compania a folosit piața AeRO, unde are cea de-a 3 cea mai tranzacționată acțiune, pentru majorări de capital și emisiune de obligațiuni.

O combinație între rezultate financiare în creștere și atragerea de bani de la acționari a adus compania Bittnet Systems (BNET), la 2 ani de la listarea sa pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO de la BVB, în poziția de a avea o capitalizare aproape triplă.

„Aș zice că piața percepe pozitiv atât mesajele pe care noi le-am transmis, rezultatele operaționale, cât și abordarea pe care am avut-o față de acționari prin capitalizarea profiturilor”, a declarat astăzi, la deschiderea ședinței de tranzacționare de la Bursa de Valori București, Cristian Logofătu, co-fondator al companiei specializată în furnizarea de servicii IT.

Bittnet vrea să preia Gecad Net cu 600.000 euro și să emită obligațiuni de 10 milioane de lei până în decembrie 2018 CITEȘTE ȘI Bittnet vrea să preia Gecad Net cu 600.000 euro și să emită obligațiuni de 10 milioane de lei până în decembrie 2018

La ultimul preț de închidere pe piața AeRO, de 1,53 lei/acțiune, capitalizarea societății se ridică la 22,20 milioane lei (4,90 milioane euro), nivel cu 181% mai mare decât valoarea de piață a companiei de 7,89 milioane lei (1,74 milioane euro) de la finele primei ședințe de tranzacționare în regim bursier.

Logofătu, care ocupă poziția de director financiar, spune că este un câștig în valoare pentru companie, iar randamentul investitorilor putea fi fructificat în condiții de lichiditate. Bittnet Systems este cea de-a 3-a societate de pe piața AeRO din punctul de vedere al valorii de tranzacționare.

Interesul pentru companie se vede și din tranzacționarea emisiunii de obligațiuni în valoare de 4,18 milioane lei listată la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut și pentru care deja s-a rulat un sfert din stocul de instrumente emise.

Bittnet Systems a mai anunțat că are în vedere până la finele anului 2018, să decidă una sau mai multe emisiuni de obligațiuni în lei, în valoare totală maximă de 10 milioane de lei, fiecare obligațiune urmând a fi emisă cu o valoare nominală de 100 lei per titlu, cu o scadență de minimum 3 și maximum 5 ani, cu o rată a dobânzii anuale de maximum 9% pe an.

Anul trecut, Bittnet Systems a înregistrat afaceri de 13,7 milioane de lei, mai mari cu 36% față de 2015, în timp ce profitul net a urcat cu 12% la circa 1,2 milioane de lei. Acționarii companiei sunt frații Mihai ș Cristian Logofătu - 60,19%, antreprenorul Răzvan Căpățînă - 20,41%, persoane juridice – 12,1% și fizice – 7,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
bvb
cristian logofatu
bursa
aero
obligatiuni