Bittnet Systems vinde obligațiuni în valoare de 9,70 milioane lei pentru finanțarea achiziției Crescendo International

Bittnet Systems vinde obligațiuni în valoare de 9,70 milioane lei pentru finanțarea achiziției Crescendo International
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 dec 2018

Compania de IT Bittnet Systems a plasat cu succes către 20 de investitori obligațiuni în echivalent de peste 2 milioane euro pe care le va lista pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO de la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Bittnet Systems (BNET), prima companie din domeniul IT&C care a făcut pasul pe bursă în urmă cu 3 ani și jumătate, lansează cea de-a 4-a emisiune de obligațiuni pentru a finanța o tranzacție recentă. Astfel, societatea a plasat către 21 de investitori privați și o persoană juridică obligațiuni în valoare de 9,70 milioane lei (2,09 milioane euro).

Emisiunea care ar urma să fie listată pe pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO al Bursei de Valori București cu simbolul BNET23A are scadența de 5 ani și o dobândă fixă de 9% pe an, plătibilă semestrial.

Darius Vâlcov: Ordonanța se va da oricum, iar bursa își va reveni. „Aceste scăderi sunt trecătoare” CITEȘTE ȘI Darius Vâlcov: Ordonanța se va da oricum, iar bursa își va reveni. „Aceste scăderi sunt trecătoare”

Instrumentul obligatar aprobat de principiu de acționari în luna aprilie vizează atragerea de finanțare pentru transferul de afacere IT&C de la Crescendo International la Bittnet Systems și integrarea noului business în structura grupului Bittnet.

La jumătatea lunii octombrie, compania emitentă anunța că-și va uni forțele cu Crescendo sub marca Dendrio, cu scopul de a crea un integrator IT&C regional reprezentativ. Suma indicată pentru operațiune era de 10,9 milioane lei.

De asemenea, în aceste zile Bittnet Systems a accesat un produs bancar de tipul plafon credit de către Dendrio Solutions SRL de la Banca Transilvania, în valoare totală de 1 milion de lei.

CONFIRMARE Rușii de la Alro vând o treime din acțiunile producătorului de aluminiu la prețul de 3 lei pe unitate CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Rușii de la Alro vând o treime din acțiunile producătorului de aluminiu la prețul de 3 lei pe unitate

Nu este prima emisiune de obligațiuni lansată de Bittnert Systems în acest an. La începutul lunii octombrie firma a finalizat oferta de vânzare prin plasament privat de obligațiuni corporative, operațiunea fiind încheiată anticipat, înainte de finalizarea perioadei de subscriere datorită suprasubscrierii ofertei, și fiind validate subscrieri de 4,7 milioane lei. Cu o parte din bani, compania anunțase că va cumpăra pachetul majoritar al Elian Solutions și va prelua un sfert din Equatorial Gaming, unul dintre principalii jucători de pe piața de training din România.

Bittnet Systems a fost listată pe piața AeRo în primăvara anului 2015, unde la ultimul preț de piață are o capitalizare bursieră de 52,85 milioane lei (11,37 milioane euro). Acționarii companiei sunt frații Logofătu - 60,19%, antreprenorul Răzvan Căpățînă - 20,41%, persoane juridice – 12,1% și fizice – 7,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
dendrio
crescendo international
obligatiuni
banca transilvania