Tranzacție în IT: Dendrio, companie din cadrul grupului Bittnet Systems, își unește forțele cu Crescendo International

Tranzacție în IT: Dendrio, companie din cadrul grupului Bittnet Systems, își unește forțele cu Crescendo International

Frații Logofătu

scris 15 oct 2018

Dendrio, companie din cadrul grupului Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, își unește forțele cu Crescendo International, furnizor de servicii și soluții integrate de IT&C, având în derulare un contract cu ANCOM de furnizare a unui sistem informatic destinat inventarierii la nivel național a rețelelor de comunicații. Ca parte a înțelegerii, companiile își vor uni forțele sub brandul dendrio, cu scopul de a crea un integrator IT&C regional reprezentativ, grupul Bittnet estimând astfel ca va ajunge anul viitor la peste 120 milioane lei în venituri consolidate, depășind ținta propusă de 100 milioane lei stabilită la începutul acestui an pentru a fi atinsă până în 2020.

Contractul prevede transferul activității de integrare IT&C al Crescendo International SRL către dendrio, contra sumei de 10,9 milioane lei.

După încheierea tranzacției, activitatea de integrare IT&C a companiei Crescendo va fi integrată în operațiunile companiei dendrio, cu scopul de a crea un integrator puternic IT&C cu acoperire regională.

Tranzacția este așteptată să fie finalizată până la finalul anului fiscal 2018.

În al treilea trimestru al anului 2017, Bittnet preluase Gecad Net, un integrator de servicii IT, în prezent cunoscut pe piața românească sub marca dendrio.

Ca și în cazul achizițiilor anterioare, Bittnet va finanța tranzacția prin intermediul fondurilor strânse în urma unei emisiuni de obligațiuni corporative, sau prin împrumut bancar.

În vară, Bittnet a finalizat negocierile pentru preluarea pachetului majoritar al Elian Solutions, specializată în furnizarea de soluții integrate (ERP) pentru diverse nișe de business, printre care imobiliare, producție, distribuție, agricultură.

La începutul acestei luni, Bittnet a finalizat oferta de vânzare prin plasament privat de obligațiuni corporative, operațiunea fiind încheiată anticipat, înainte de finalizarea perioadei de subscriere datorită suprasubscrierii ofertei, și fiind validate subscrieri de 4,7 milioane lei. Cu o parte din bani, compania anunțase că va cumpăra pachetul majoritar al Elian Solutions și va prelua un sfert din Equatorial Gaming, unul dintre principalii jucători de pe piața de training din România.

EXCLUSIV Orarul de tranzacționare va fi scurtat la BVB CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orarul de tranzacționare va fi scurtat la BVB

Bittnet Systems a fost listată pe piața AeRo în primăvara anului 2015.

Acționarii companiei sunt frații Cristian și Mihai Logofătu - 60,19%, antreprenorul Răzvan Căpățînă - 20,41%, persoane juridice – 12,1% și fizice – 7,3%.

Anul trecut, Bittnet a avut afaceri de 21,7 milioane lei și un profit de 1,5 milioane lei.

Crescendo International, pe piață din 1993 și condusă de Marius Tulea (acționar și la Q'Net International), este un furnizor de servicii și soluții integrate de IT&C. Anul trecut, afacerile companiei, care are circa 60 de angajați, au atins 79,2 milioane lei (de la 50,7 milioane lei în anul precedent), iar profitul a urcat la 4,3 milioane lei, de la 1,8 milioane lei în 2016.

"Discuțiile cu Bittnet au pornit de la obiectivul nostru comun de a crea un jucător român reprezentativ pe piața regională de IT&C. Dovedim astfel ca si antreprenorii romani se pot înțelege, complementându-se si construind împreună, cu încredere si obiective comune. Prin expertiza și capacitățile comune, împreună cu grupul Bittnet, suntem dedicați construirii unei companii care va putea să se extindă succesiv și să-si creeze un nume și o reputație si in străinătate.  Ca parte a înțelegerii, Crescendo va finaliza cu succes toate contractele semnate si implicit proiectele de integrare IT&C demarate la momentul tranzacției. Direcția de business dedicată activității de software specializat, managementul resurselor companiilor din câteva sectoare de piața bine definite, cu care Crescendo a demarat in 1993 va fi dezvoltată în continuare, prin parteneriate dedicate, de nișă, pentru a le oferi clienților Cescendo din acest domeniu soluțiile de care au nevoie", spune Marius Tulea, CEO și acționar.

Crescendo are circa 200 de clienți activi și a fost implicată în peste 2.000 proiecte în România și în străinătate. 

Acum, împreună, companiile își propun să-și consolideze poziția în România, să își dezvolte prezența pe piețele externe și să-și extindă capacitatea de livrare la nivel Europei Centrale și de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
obligatiuni
bvb
bursa aero