BRD distribuie un dividend cu randament mai mic de 0,5%

BRD distribuie un dividend cu randament mai mic de 0,5%
scris 17 mar 2021

Din câștigul net aferent anului 2020, BRD Groupe Société Générale (BRD) va distribui un dividend brut de 0,0749 lei/acțiune.

Consiliul de Administrație al BRD Groupe Société Générale (BRD) a convocat pentru data de 22 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și o propunere de repartizare a profitului net pe anul trecut.

Astfel, societatea avansează un dividend brut de 0,0749 lei/acțiune care, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de 15,50 lei/acțiune a titlurilor instituției de credit conferă acționarilor un randament net de 0,46%. Dacă raportăm același dividend la nivelul de 13,68 lei/acțiune la care se găsește media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200) și care ar reflecta achizițiile ponderate din ultimul an calendaristic, acest yield tot nu ar fi decât de 0,52%.

Privații au blocat majorarea capitalului Conpet cu 55 de hectare de teren ale statului, ca să nu scoată 45 milioane lei din buzunare pentru a-și conserva cotele de deținere CITEȘTE ȘI Privații au blocat majorarea capitalului Conpet cu 55 de hectare de teren ale statului, ca să nu scoată 45 milioane lei din buzunare pentru a-și conserva cotele de deținere

Sunt bani care ar putea veni greu. Propunerea este pentru o dată a plății de 4 iunie, însă alterantiv figurează și data plăți amânate de 29 noiembrie. AÎn urmă cu un an, BRD a surprins neplăcut piața când urmând recomandările Băncii Centrale Europene și Bănci Naționale a României a revenit în primăvară asupra propunerii inițiale pentru distribuirea unui dividend cu randament substanțial.

Pe ordinea de zi mai este inclus și un vot pentru desemnarea societății Ernst & Ypung Assurance Services ca auditor al băncii.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
bvb
bursa
dividende