Bursa a închis în scădere ușoară

Bursa a închis în scădere ușoară
scris 29 sep 2015
Bursa de la București a închis în scădere ușoară marți, pe o lichiditate în coborâre, susținută în principal de acțiunile Fondul Proprietatea (FP), Banca Transilvania (TLV) și Electrica (EL).
 
Indicii de referință BET și BETPlus au închis în scădere cu 0,25%, respectiv 0,28%. BET monitorizează evoluția celor mai lichide 10 companii, în timp ce BETPlus cuprinde cele mai tranzacționate 34 de acțiuni din piața reglementată, cu excepția SIF-urilor și a acțiunilor companiilor străine.
 
Tranzacțiile cu acțiuni au totalizat 16,10 milioane de lei, în scădere de la 18,66 milioane în ședința de ieri.
 
Cele mai tranzacționate acțiuni pe piața principală au fost Fondul Proprietatea, cu o valoare de 8,06 milioane de lei, urmate de Banca Transilvania- 2,28 milioane de lei și Electrica- 2,07 milioane de lei.
 
Acțiunile Fondul Proprietatea au scăzut cu 1,52%, cele emise de Banca Transilvania au crescut cu 0,64%, iar titlurile Electrica au avut un declin de 1,17%.
 
 Indicele BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a încheiat sesiunea bursieră  în coborâre cu 0,73%.
 
 BET NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a închis cu un declin de 0,34%. OMV Petrom (SNP), care are o pondere de peste 30% în totalul indicelui, a scăzut cu 0,15%.
 
BET XT și BET BK au scăzut cu 0,26%, respectiv 0,31%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
bet
betplus
actiuni