Bursa a „înghețat” în așteptarea ofertei de la Hidroelectrica

Bursa a „înghețat” în așteptarea ofertei de la Hidroelectrica

Sursa foto: Boligolov | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 iun 2023

Cu acțiunile Fondului Proprietatea suspendate de la tranzacționare și cu un suspans față de prețul de derulare a operațiunii primare în vederea listării Hidroelectrica, investitorii au preferat să stea în expectativă, ceea ce s-a răsfrânt negativ la nivelul volumelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Într-un context de oscilații neconcludente pe bursele mari ale lumii, nici investitorii de la BVB nu au avut motive pentru a se activa la cumpărare. Tendința de ezitare este și în contextul evenimentului corporativ al anului, oferta publică primară pe care Fondul Proprietatea (FP) o pregătește la Hidroelectrica.

Acțiunile vânzătorului FP chiar au fost suspendate de la tranzacționare la solicitarea supraveghetorului ASF, în prefigurarea publicării prospectului de emisiune pentru compania producătoare de energie hidro-electrică, ce ar urma să se listeze cu simbolul H2O.

Profit.ro Piața de Capital.forum. Dragoș Mesaroș, Goldring: Investitorii ar trebui să-și concentreze atenția către companiile care raportează creșteri de profituri de la trimestru la trimestru CITEȘTE ȘI Profit.ro Piața de Capital.forum. Dragoș Mesaroș, Goldring: Investitorii ar trebui să-și concentreze atenția către companiile care raportează creșteri de profituri de la trimestru la trimestru

Văduvită și de absența uneia din acțiunile sale fanion, piața de acțiuni de la București a avut un rulaj de numai 11,83 milioane lei (2,38 milioane euro), unul foarte slab, întâlnit doar în etape care se suprapun perioadelor de sărbători.

De altfel, cele mai lichide titluri, cele ale Băncii Transilvania (TLV), au cumulat transferuri de doar 3,04 milioane lei, într-o sesiune în care cotația a suferit un recul de 1,83%, până la prețul de 19,36 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 13,70 miliarde lei (2,77 miliarde euro).

SURPRIZĂ Un nou jucător IT vine la cota BVB CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Un nou jucător IT vine la cota BVB

Tot în notă negativă au închis și celealte 2 acțiuni care au depășit reperul unor transferuri de 1 milion de lei, respectiv titlurile Nuclearelectrica (SNN), care s-au retras cu 0,11%, până la prețul de 43,45 lei/acțiune, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care s-au depreciat cu 0,48%, până la prețul de 41,55 lei/acțiune.

În ansamblu, direcția pieței a fost descndentă, cu un declin de 0,46% pentru indicele energetic BET-NG și o scădere de 0,79%, până la nivelul de 12.109,19 puncte a indicelui reprezentativ BET.

Bursa a „înghețat” în așteptarea ofertei de la Hidroelectrica

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica