Bursa câștigă 2 treimi de procent. Acțiunile Fondul Proprietatea – liderul autoritar al momentului prin prisma volumelor

Bursa câștigă 2 treimi de procent. Acțiunile Fondul Proprietatea – liderul autoritar al momentului prin prisma volumelor

Sursa foto: Petr Smagin | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 iul 2022

Chiar dacă sesiunea de la BVB a fost pozitivă din perspectiva dinamicii, lichiditatea este într-o zonă deficitară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Un raliu puternic la deschiderea ședinței de la New York Stock Exchange a catapultat indicele S&P500 peste nivelul de 4.000 de puncte, nivel record de la începutul verii. Chiar dacă mișcarea a fost ulterior integral amendată, închiderea mai devreme a zilei de tranzacționare de la Bursa de Valori București a făcut ca aceasta să nu capteze decât tendința favorabilă.

Cele mai lichide 4 acțiuni, care au însumat transferuri reprezentând 80,24% din rulajul de 29,28 milioane lei (5,93 milioane euro), au avut toate închdieri „pe verde”: +0,50%, până la prețul de 2,0150 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au adunat cele mai mari schimburi ale sesiunii, de 13,03 milioane lei, +1,46%, până la prețul de 2,0150 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), ce au întrunit o activitate de 5,95 milioane lei, +1,02%, până la prețul de 0,4975 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) care au cumulat volume echivalente cu 3,29 milioane lei, și +0,79%, până la prețul de 1,2700 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE), pe tranzacții de 1,22 milioane lei.

Reprezentanți ai viitorilor pensionari cer clarificări în cazul prezumtivei fraude de la BRD Pensii și reclamă risc sistemic. Întrebare cheie: ai cui sunt banii delapidați? Ai viitorilor pensionari sau ai administratorului? CITEȘTE ȘI Reprezentanți ai viitorilor pensionari cer clarificări în cazul prezumtivei fraude de la BRD Pensii și reclamă risc sistemic. Întrebare cheie: ai cui sunt banii delapidați? Ai viitorilor pensionari sau ai administratorului?

În aceste condiții, indicele compozit BET-XT a câștigat 0,51% și indicele reprezentativ BET s-a apreciat chiar cu o amplitudine mai mare, +0,67%, până la nivelul de 12.232,35 puncte, unde a intrat, din punct de vedere tehnic, între mediile mobilde viteză în proporții Fibonacci, respectiv media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21) și media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa câștigă 2 treimi de procent. Acțiunile Fondul Proprietatea – liderul autoritar al momentului prin prisma volumelor

Indicii sectoriali au avut evoluții divergente, respectiv o depreciere de 0,14%, până la nivelul de 50.427,03 puncte pentru indicele financiar BET-FI și un avans de 0,55% pentru indicele energetic BET-NG. Pe contransens față de restul pieței, s-au aflat și titlurile MedLife (M), care, de asemenea, au depășit reperul unor transferuri de 1 milion de lei. Cotația furnizorului de servicii medicale a suferit un recul de 1,52%, până la prețul de 19,40 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
medlife
one united