Lightyear, platformă de tranzacționare ce rivalizează cu Robinhood, țintește România, împinsă și de magnatul Richard Branson

Lightyear, platformă de tranzacționare ce rivalizează cu Robinhood, țintește România, împinsă și de magnatul Richard Branson

Martin Sokk (S) si Mihkel Aamer, fondatorii Lighyear

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 iul 2022

Brokerul online Lightyear, un concurent al platformei de tranzacționare fără comisioane Robinhood, lansat anul trecut la Londra, a obținut o investiție de 25 milioane de dolari pentru extinderea pe piețele europene, inclusiv în România, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Runda de finanțare de Serie A a fost condusă de Lightspeed Venture Partners, cu participarea Virgin Group, conglomeratul magnatului britanic Richard Branson, precum și a investitorilor existenți Mosaic Ventures, Taavet+Sten și Metaplanet.

Noua investiție sprijină planurile companiei de a se extinde în Europa, începând cu cele 19 țări din zona euro.

ULTIMA ORĂ Indicele ROBOR la 3 luni trece pragul psihologic de 7% CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Indicele ROBOR la 3 luni trece pragul psihologic de 7%

În continuare, Lightyear vrea să se extindă și în țările din afara zonei euro, piețele luate în calcul fiind Suedia, Norvegia, România, Polonia și Ungaria.

Fondată în octombrie anul trecut la Londra de antreprenorii estonieni Martin Sokk și Mihkel Aamer, Lightyear furnizează servicii de tranzacționare fără comisioane pentru mai mult de 3.000 de acțiuni globale și fonduri ETF. Sokk și Aamer au lucrat anterior pentru compania de transfer de bani Wise (fosta TransferWise), din Marea Britanie.

Lightyear concurează cu aplicații similare de tranzacționare, precum Robinhood, o platformă foarte populară în rândul investitori amatori, datorită interfeței ușor de utilizat.

viewscnt
Afla mai multe despre
lightyear
platforma tranzactionare actiuni fara comisioane
broker online
investitie
finantare
extindere lightyear romania
virgin group
richard branson