Bursa câștigă jumătate de procent și atinge un nou maxim istoric

Bursa câștigă jumătate de procent și atinge un nou maxim istoric

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 ian 2022

Într-o sesiune „verde”, în care cele mai tranzacționate 8 acțiuni au consemnat creșteri, indicele principal de la BVB a urcat la o nouă valoare record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impulsul corectiv de la New York Stock Exchange început la sfârșitul săptămânii trecute s-a exacerbat luni și indicele S&P500 a coborât chiar și sub reperul de 4.600 de puncte. Este o mișcare ce nu s-a translatat la Bursa de Valori București. Investitorii activiu pe piața locală au păstrat elanul la cumpărare și au împins cotațiile mai sus.

Titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au apreciat cu 0,53%, până la prețul de 47,20 lei/acțiune, pe transferuri de 11,69 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,19%, până la prețul de 2,6200 lei/acțiune, pe o activitate de 5,01 milioane lei, și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au crescut cu 2,23%, până la prețul de 1,1020 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,60 milioane lei. Este dinamica celor mai lichide titluri pe o piață cu un rulaj de 43,66 milioane lei (8,83 milioane euro), apropiat de vakloarea medie zilnică de tranzacționare a ultimilor ani.

ABN Systems atrage de la investitori o finanțare de 1 milion de euro, de 7 ori mai puțin decât programase inițial. Marca Tellur vine la bursă CITEȘTE ȘI ABN Systems atrage de la investitori o finanțare de 1 milion de euro, de 7 ori mai puțin decât programase inițial. Marca Tellur vine la bursă

Piața a fost generalizat pozitivă și la nivelul indicilor: +0,52% pentru indicele compozit BET-XT, +0,68% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 52.434,88 puncte, +0,52% pentru indicele energetic BET-NG și +0,51% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 13.223,78 puncte a atins un nou maxim istoric după testarea praelabilă a suportului dinamic în media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa câștigă jumătate de procent și atinge un nou maxim istoric

Au supraperformat pieței, cu un salt de 9,76%, până la prețul de 27,00 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,93 milioane lei, titlurile Chimcomplex Borzești (CHOB). Interesul pentru acest emitent a sporit în contextul în care acțiunile companiei care a preluat activele Oltchim Râmnicu Vâlcea și-au anunțat intenția de promova la cota pieței reglementate.

IFN-ul OMRO, controlat de Bogdan Ciobotaru, administrator la Leumi, First Bank și RCS&RDS, vrea să se împrumute de la BERD CITEȘTE ȘI IFN-ul OMRO, controlat de Bogdan Ciobotaru, administrator la Leumi, First Bank și RCS&RDS, vrea să se împrumute de la BERD

Dinamică foarte bună, +6,86%, până la prețul de 2,1800 lei/acțiune, au avut titlurile Alro Slatina (ALR) după ce producătorul de aluminiu a notificat piața că lansează demersurile pentru construcția unei centrale electrice pe gaze naturale a cărei capacitate ar urma să o depășească pe cea de la Iernut.

Deținătoarea respectivei centrale a cărei deschidere este programată pentru acest an, Romgaz Mediaș (SNG) a câștigat 1,33% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 38,00 lei/acțiune o sesiune în care a cumulat tranzacții de 1,36 milioane lei. Volume apropiate de pragul milionului de lei au mai cumulat 2 titluri de pe segmentul energetic, având închideri divergente: +2,29%, până la prețul de 10,74 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL) și -1,00%, până la prețul de 0,4950 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP).

SURPRIZĂ Moștenitorul misteriosului investitor nonagenar de la BVB, ce deține aproape 17% din Oil Terminal, vrea ca participația statului la operatorul petrolier portuar constănțean să scadă sub 50% CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Moștenitorul misteriosului investitor nonagenar de la BVB, ce deține aproape 17% din Oil Terminal, vrea ca participația statului la operatorul petrolier portuar constănțean să scadă sub 50%

Pe segmentul financiar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au urcat cu 1,11%, până la prețul de 18,14 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,64 milioane lei, iar în piața deal s-au realizat un transferuri special în valoare de 2,97 milioane lei pe titlurile SIF Transilvania (SIF3).

Pragul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Digi Communications (DIGI) care au avansat cu 0,71%, până la prețul de 42,70 lei/acțiune, și de cele ale Transport Trade Services (TTS) care au staționat la prețul de 22,70 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
sif transilvania
romgaz
electrica
tts
digi