Oil Terminal a semnat 2 contracte, cu Oscar Downstream și Lukoil, reprezentând jumătate din cifra sa de afaceri anuală

Oil Terminal a semnat 2 contracte, cu Oscar Downstream și Lukoil, reprezentând jumătate din cifra sa de afaceri anuală
scris 4 ian 2022

Oil Terminal, operatorul operatorul terminalului petrolier de la Marea Neagră din Portul Constanța, a semnat, în primele zile ale anului, două contracte care acoperă aproximativ 50% din cifra de afaceri anuală a companiei. Contractele au fost semnate cu cel mai mare distribuitor independent de motorină din România, Oscar Downstream, și cu Litasco Geneva, compania de trading a grupului rus Lukoil.

Contractul semnat cu Oscar Downstream este în valoare de 40 milioane lei, se întinde pe întreg anul 2022 și vizează “primirea de motorină în rezervoarele Oil Terminal, depozitarea, amestecarea motorinaei cu biodiesel și încărcarea în autocisterne, cisterne CF, nave, barje fluviale”.

Valoarea estimată la data semnării contractului cu Litasco Geneva se ridică la 54,5 milioane lei. Contractul se întinde pe întreg anul 2022 și are ca obiect “descărcarea țițeiului din nave maritime și predare la Conpet pentru pomparea la rafinărie, încărcarea benzinei și motorinei la nave și depozitarea țițeiului și produselor petroliere”.

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

Valoarea cumulată a celor 2 contracte reprezintă aproximativ 50% din cifra de afaceri din 2020 a companiei, când a raportat venituri de 191 milioane de lei.

În primele 9 luni ale anului trecut, ca urmare a opririi rafinăriei Rompetrol Rafinare ca urmare a producerii unui incendiu puternic, Oil Terminal și-a majorat cu 13,8% a cifrei de afaceri, la aproape 160 milioane lei, pe fondul unui avans cu peste 16% al cantităților de țiței și produse petroliere derulate prin terminalul marin, la 5,061 milioane tone.

Drept urmare, compania și-a dublat profitul net în primele 9 luni ale lui 2021 față de perioada similară din 2020, de la 9,9 la 18,9 milioane lei.

Andrei Sebastian Dumitrescu, cel mai mare acționar minoritar al operatorului petrolier portuar Oil Terminal Constanța, controlat de stat prin Ministerul Energiei cu 59,62% din capital, a dat în judecată compania și ministerul și a cerut instanței să constate că toate actele constitutive ale Oil Terminal din perioada 1997-2018 sunt nule, iar statul român deține de drept numai 46,08% din companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
oil terminal
lukoil
oscar downstream
contracte