ASF aprobă prelungirea mandatului de director al Bursei pentru Adrian Tănase până la finalul anului 2022

ASF aprobă prelungirea mandatului de director al Bursei pentru Adrian Tănase până la finalul anului 2022
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 ian 2022

După ce Consiliul Bursei a decis la sfârșitul lunii noiembrie împingerea șefiei executive a BVB a lui Adrian Tănase până la finele acestui an, reglementatorul pieței ASF a aprobat acum respectiva mutare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adrian Tănase păstrează poziția de director general, însă nici nu are confirmarea unui mandat de 4 ani. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat rezoluția Cosiliului de Administrație al Bursei de Valori București, întrunit în luna noiembrie. Conform deciziei board-ului, mandatul, care în mod normal trebuia să expire pe 23 ianuarie, a fost prelungit până la 31 decembrie 2022.

Avizul supraveghetorului pieței era de anticipat, având în vedere că directorul BVB a trecut de mai multe ori prin acest proces atât ca șef al operatorului de piață, cât și ca administrator al portofoliilor fondurilor de pensii NN în deceniul trecut.

Oferta Aquila se închide la prețul de 5,5 lei/acțiune. Compania este evaluată la 1,1 miliarde lei CITEȘTE ȘI Oferta Aquila se închide la prețul de 5,5 lei/acțiune. Compania este evaluată la 1,1 miliarde lei

Mutarea Consiliului Bursei vine în contextul în care termenele legale impuneau ca obligatorie o astfel de decizie sub incidența legislației și reglementărilor pieței de capital. Pe de altă parte, în board nici nu a fost adoptată o poziție pe termen lung, respectiv un nou mandat de 4 ani pentru directorul general.

Anul de grație pentru Tănase este adus cu sine de proiectul de Contraparte Centrală de care acesta s-a ocupat nemijlocit și pentru care deține continuitatea informațiilor și a relațiilor cu partenerul OPCOM, dar și cu furnizorul soluției tehnice din Italia. Practic, și dacă cineva ar dori funcția remunerată cu aproximativ 10.000 de euro pe lună a lui Tănase, ar fi într-o poziție dificilă luând la jumătatea drumului un proiect de complexitatea celui pentru Contrapartea Centrală.

Invitat la Profit News TV la sfârșitul anului trecut, directorul Tănase a afirmat că este în interiorul limitelor de timp stabilite inițial pentru implementarea proiectului și că este de așteptat ca din a 2-a parte a anului viitor BVB să poată oferi în condiții de lichiditate bună investitorilor instrumente derivate precum vânzări în lipsă, achiziții în marjă, contracte futures pe indici, acțiuni și pe energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian tanase
bvb
bursa