Bursa de la București încheie anul 2023 cu o capitalizare în creștere cu peste 49%, la 294 miliarde lei

Bursa de la București încheie anul 2023 cu o capitalizare în creștere cu peste 49%, la 294 miliarde lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2023

Bursa de Valori București (BVB) încheie anul 2023 cu o capitalizare de peste 294 miliarde de lei, în creștere cu 49,2% față de finalul anului trecut, când capitalizarea bursieră a depășit ușor 197 miliarde de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În ultima săptămână a acestui an, în condițiile în care au fost doar trei ședințe de tranzacționare, capitalizarea bursieră a urcat cu 1,2 miliarde de lei, în timp ce valoarea tranzacțiilor cu acțiuni s-a diminuat cu peste 309 milioane de lei în comparație cu săptămâna anterioară, scrie Agerpres.

FOTO Se deschid circulației noile pasaje rutiere din centrul civic din Oradea. Primăria: Cele mai mari lucrări realizate în Oradea în ultimii 30 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Se deschid circulației noile pasaje rutiere din centrul civic din Oradea. Primăria: Cele mai mari lucrări realizate în Oradea în ultimii 30 de ani

Potrivit datelor publicate de BVB, tranzacțiile cu acțiuni s-au cifrat la 94,7 milioane de lei, în perioada 27 - 29 decembrie.

Cea mai bună zi de tranzacționare la BVB a fost vineri, 29 decembrie, când s-a înregistrat un rulaj de 34,9 milioane de lei, iar cea mai slabă zi, miercuri, 27 decembrie, cu o valoare a tranzacțiilor de 27,8 milioane de lei.

Indicele principal al Bursei de Valori București - BET - a închis anul 2023 la 15.371,11 puncte.

Acțiunile Hidroelectrica au fost cele mai lichide titluri pe segmentul principal al BVB, cu tranzacții de 17 milioane de lei și o scădere a prețului cu 0,16%.

În topul tranzacțiilor se mai află titlurile Fondul Proprietatea, cu tranzacții de aproape 17 milioane de lei (+5,02%), și Banca Transilvania, cu 11,3 milioane de lei (+0,66%).

Coreea de Nord va lansa noi sateliți și va construi drone, în timp ce avertizează că războiul este inevitabil CITEȘTE ȘI Coreea de Nord va lansa noi sateliți și va construi drone, în timp ce avertizează că războiul este inevitabil

Cele mai importante creșteri ale cotațiilor au fost înregistrate de acțiunile UCM Reșița (28,26%), Energopetrol (14,59%) și ale Condmag (+12,50%).

La polul opus, scăderi importante au fost consemnate de acțiunile Prebet, cu un declin de 5,79%, urmate de cele ale Electroargeș (-5,6%) și cele ale Carbochim (-4%). 

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa de la bucurești
capitalizare