Bursa de Valori București distribuie un dividend cu randament de aproximativ 4%

Bursa de Valori București distribuie un dividend cu randament de aproximativ 4%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 mar 2020

Operatorul de piață Bursa de Valori București va distribui dividende în valoare însumată de 6,56 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În plin șoc bursier, pe fondul declarării stării de urgență la nivel național și a îndemnurilor la distanțare socială sau chiar autoizolare, Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București (BVB) convoacă pentru data de 29-30 aprilie Adunarile Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând inclusiv propunerea de repartizare a profitului net de 6,96 milioane lei obținut anul trecut.

Astfel, aproximativ 403.000 de lei ar urma să meargă către rezerva locală, iar 6,56 milioane lei vor fi distribuiți sub formă de dividende. Dividendul brut de 0,81491 lei/acțiune, pentru care ex-data este 18 mai, iar data plății este programată pentru 5 iunie, are, la ultimul preț din piața secundară, de 20,20 lei/acțiune, un randament net de 3,83%.

Cotația a rezistat bine la bursă, supraperformând unei piețe cu un declin de aproximativ 30% față de maximul pieței, în contextul în care investitorii mizezază pe venituri sporite ale operatorului de piață după ce în zilele de la declanșarea crizei coronavirus volumele au fost duble sau chiar de 5 ori mai mari decât activitatea medie zilnică de tranzacționare a ultimilor 3 ani.

Stare de urgență și pe bursă. Investitorii se grăbesc să iasă și doboară indicii cu 10% CITEȘTE ȘI Stare de urgență și pe bursă. Investitorii se grăbesc să iasă și doboară indicii cu 10%

Tot cu acest prilej, acționarii ar urma să se exprime prin vot pentru propunerea de a acorda o remunerație de 3.700 de lei pe lună fiecărui membru al Consiliului Bursei, a cărei componență a fost aleasă în luna noiembrie a anului trecut. De asemenea, în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor figurează un vot și pentru modificări ale Actului Constitutiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
dividende