Bursa își croiește drum în sus. Volumele lipsesc

Bursa își croiește drum în sus. Volumele lipsesc

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 oct 2018

Indicii principali de la BVB au câștigat aproape un sfert de procent, însă pe fondul unei activități de tranzacționare slabe, de numai 4,5 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Piața de acțiuni de la București păstrează intactă tendința de apreciere pe termen scurt ce conferă perspective continuării raliului din minime conturat începând din luna iulie. Sesiunea de astăzi a fost pozitivă, cu un avans de 0,23% al indicelui BET Plus și cu o apreciere de 0,28% a indicelui reprezentativ BET, până la nivelul de 8.545,34 de puncte.

Din punct de vedere tehnic, indicele titlurilor blue-chip a urcat susținut de media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5) care desemneată tendința pe termen scurt (momentum) și limita inferioară a canalului ascendent care a delimitat parcursul pozitiv al pieței din iulie-august.

Bursa își croiește drum în sus. Volumele lipsesc

Parcursul piețelor europene, cu închideri peste referință, a favorizat și sesiunea de la București: +0,36% pentru indicele Euro Stoxx 50, +0,06% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,35% pentru indicele CAC40 de la Paris, +0,25% pentru indicele DAX30 de la Frankfurt, -+1,22% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +0,93% pentru indicele BUX de la Budapesta și +0,03% pentru indicele PX de la Praga.

Impulsul de la BVB a venit pe volume slabe, indicație pentru timiditatea la cumpărare din aceste zile. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 21,14 milioane lei (4,53 milioane euro), asigurat în proporție de peste 50% de cele 2 acțiuni bancare lichide de la cota BVB.

Astfel, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au coborât cu 0,60%, până la prețul de 13,30 lei/acțiune, pe transferuri de 6,19 milioane lei. Pe fondul unor schimburi de 5,71 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat la prețul de 2,3700 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 11,40 miliarde lei (2,44 miliarde euro).

SIF Banat Crișana lansează un program de răscumpărare în valoare de 6,7 milioane lei CITEȘTE ȘI SIF Banat Crișana lansează un program de răscumpărare în valoare de 6,7 milioane lei

După câteva zile cu o activitate de tranzacționare mai puțin intensă pe acest segment, interesul pentru acțiunile cu profil energetic a revenit. Titlurile Electrica (EL) s-au aprecat cu 3,05%, până la prețul de 10,82 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,74 milioane lei. Tot o zi pozitivă au avut și titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au urcat ci 0,58%, până la prețul de 34,45 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,44 milioane lei.

Acțiunile Electrica au influențat indicele energetic BET-NG care a supraperformat pieței, cu un avans de 0,65%. Prin contrast, indicele financiar BET-FI a suferit un declin de 0,17%, până la nivelul de 36.656,49 de puncte. Cel mai important emitent din structura sa, cel al Fondului Proprietatea (FP), a parcurs o sesiune caracterizată de o staționare a prețului pe nivelul de referință al zilei precedente, de 0,9300 lei/acțiune, pe fondul unor tranzacții de 1,32 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
fondul proprietatea
romgaz
electrica