Bursa – la a 6-a sesiune consecutive de creșteri. Indicele BET, pe nou maxim

Bursa – la a 6-a sesiune consecutive de creșteri. Indicele BET, pe nou maxim

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 ian 2024

În condițiile unor volume sporite, indicele celor mai tranzacționate acțiuni românești atinge o nouă valoare record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Debutul de săptămână a fost unul "roșu" pe bursele europene, în contextul unei zile de pauză la New York Stock Exchange.

La BVB am avut aceeași notă de indecizie, cu închideri divergente la nivelul indicilor și a celor mai lichide simboluri. Nota, însă, este pozitivă, atât prin rulajul sporit, de 66,32 milioane lei (13,33 milioane euro), în piața de acțiuni, cât și prin avansul de 0,17% al indicelui reprezentativ BET, care după, a 6-a zi de aprecieri, a atins un nou maxim istoric, de 15.803,32 de puncte.

Bursa – la a 6-a sesiune consecutive de creșteri. Indicele BET, pe nou maxim

A fost, totuși, o ședință marcată de nehotărâre, în care 3 acțiuni din top 5 tranzacționare au închis pe nivelurile de referință de vineri: 24,88 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV) ce au cumulat schimburi de 16,59 milioane lei, 11,78 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL), ce au adunat transferuri de 3,25 milioane lei, și 51,20 lei/acțiune pentru titlurile Romgaz (SNG), ce au întrunit o activitate de 2,48 milioane lei.

TABEL Producția OMV Petrom a scăzut cu 5% în 2023, dar a depășit estimările companiei, chiar și pe cele revizuite CITEȘTE ȘI TABEL Producția OMV Petrom a scăzut cu 5% în 2023, dar a depășit estimările companiei, chiar și pe cele revizuite

Titlurile Hidroelectrica (H2O) au crescut cu 0,52%, până la prețul de 134,20 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 7,46 milioane lei, în timp ce în piața deal, pe același emitent s-a realizat și cea mai mare tranzacție specială, cu o valoare de 6,17 milioane lei.

La același capitol energetic al cărui indice sectorial BET-NG a urcat cu 0,16%, au fost schimbate acțiuni Transelectrica (TEL) de 3,81 milioane lei pe segmentul deal, și titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,26%, până la prețul de 0,5785 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al zilei, de 6,65 milioane lei.

FOTO Hidroelectrica: Un bancher veteran, care a lucrat în BNR și înainte de Revoluție, propus drept candidat alternativ pentru reprezentarea acționarilor minoritari în board CITEȘTE ȘI FOTO Hidroelectrica: Un bancher veteran, care a lucrat în BNR și înainte de Revoluție, propus drept candidat alternativ pentru reprezentarea acționarilor minoritari în board

O dinamică similară, -0,26%, până la nivelul de 59.603,05 puncte, l-a avut indicele financiar BET-FI. Însă cele mai lichide titluri din structura sa au avut o traiectorie ascendentă: +0,57%, până la prețul de 0,5330 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), ce au însumat schimburi de 2,41 milioane lei, și +0,79%, până la prețul de 1,2800 lei/acțiune, pe o lichiditate în echivalent 1,48 milioane lei.

În rest, reperul unor volume de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile a BRD Groupe Société Générale (BRD), care s-au apreciat cu 0,34%, până la prețul de 17,74 lei/acțiune, de titlurile Transport Trade Services (TTS), ce au câștigat 0,35%, până la prețul de 29,00 lei/acțiune, și de unitățile de fond ale ETF-ului listat de TradeVille și Patria Asset Management care replică structura indicelui BET (TVBETETF).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
hidroelectrica