Bursa – la prima zi de retragere după 7 sesiuni consecutive de creșteri

Bursa – la prima zi de retragere după 7 sesiuni consecutive de creșteri

Sursa foto: Natee Meepian | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 aug 2021

Într-o ședință cu deviații mici la nivelul indicilor și volume slabe, corecțiile au revenit la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După avansul robust pe noi maxime istorice a bursei americane, la New York Stock Exchange am consemnat o sesiune de marcări de profituri, tendința de vânzare fiind replicată pe mai multe piețe de acțiuni ale lumii. Este contextul în care și la BVB impulsul a fost negativ.

Pe fondul unui rulaj modest al segmentului acțiuni, de numai 26,51 milioane lei (5,38 milioane euro), cel mai lichid titlu, cel al TeraPlast Bistrița (TRP), cu schimburi însumând 4,80 milioane lei, a înregistrat un recul de 1,37%, până la prețul de 1,0100 lei/acțiune. O corecție importantă, de 1,53%, până la prețul de 0,4180 lei/acțiune, au avut titlurile OMV Petrom (SNP) acre au adunat transferuri de 2,80 milioane lei.

Șantierul Naval Orșova – afaceri aproape duble la S1 care nu se regăsesc încă în profitabilitate CITEȘTE ȘI Șantierul Naval Orșova – afaceri aproape duble la S1 care nu se regăsesc încă în profitabilitate

Sunt mișcările care au determinat o închidere „roșie” la bursa, cu un declin de 0,14% a indicelui BET Plus și o retragere de 0,13%, până la nivelul de 12.125,10 puncte, a indicelui BET. Este prima zi de depreciere după 7 sesiuni consecutive de aprecieri.

Bursa – la prima zi de retragere după 7 sesiuni consecutive de creșteri

Indicele energetic BET-NG a subperformat pieței, cu o depreciere de 0,65%, deși alți 2 ermitenți din structura sa care au depășit reperul unor tranzacții de 1 milion de lei au evitat scăderile: staționare la prețul de 32,45 lei/acțiune a titlurilor Romgaz Mediaș (SNG) și avans de 0,34%, până la prețul de 29,60 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN).

Listată recent la bursă, compania care desface produsele Allview raportează o prăbușire de 4 ori a afacerilor la S1 CITEȘTE ȘI Listată recent la bursă, compania care desface produsele Allview raportează o prăbușire de 4 ori a afacerilor la S1

Pe constrasens față de restul pieței, indicele financiar BET-FI a câștigat 0,08%, până la nivelul de 51.660,13 puncte, într-o zi în care titlurile cele mai importante din structura sa, cele ale Fondului Proprietatea (FP), au crescut cu 0,22%, până la prețul de 1,8000 lei/acțiune, pe o activitate de 3,06 milioane lei. Cealaltă acțiune-fanion care a marcat ultimul deceniu de la BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), a adunat volume echivalente cu 1,23 milioane lei. Cotația a urcat cu 0,17%, până la nivelul de 2,9800 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 17,10 miliarede lei (3,47 miliarde euro).

Interesul mai redus pentru piața de acțiuni a fost compensat de tranzacțiile însumând 5,11 milioane lei (1,04 milioane euro) din piața de certificate, unde 2 instrumente financiare de tip turbo având activ suport indicele american Dow Jones Average Industrial și emise de BRK Financial Group, au depășit pragul unor transferuri de 1 milion de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
teraplast
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica