Bursa ne-a spus că economia a duduit în 2017

Bursa ne-a spus că economia a duduit în 2017
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 ian 2018

Randamentul real de 19% pentru investitorii care au în portofolii acțiunile cele mai vizibile a fost peste media ultimilor 5 ani și reflectă creșterea accelerată a economiei, spune Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Despre bursa românească s-a spus de mai multe ori că nu are reprezentativitate pentru economia națională, prin slaba prezență a unor sectoare. Investitorii de portofoliu au fost de mai multe ori frustrați că nu pot participa la creșterea economică a României pentru că pe piața de capital locală nu sunt listate instrumentele financiare care să ofere expunere pe cele mai vibrante sectoare ale economiei.

Totuși, dinamica accelerată a Produsului Intern Brut al României a fost surprinsă de o evoluție peste medie a acțiunilor și randamentului dividendelor. Astfel, indicele BET-TR, care măsoară atât evoluția titlurilor din structura indicelui reprezentativ BET, cât și repartizările de câștiguri, a avut o creștere de 19%, semnalează președintele Bursei de Valori București, Lucian Anghel. „Dacă bursa ar fi un indicator pentru economie, atunci chiar putem spune că economia a duduit în 2017”, a declarat astăzi acesta la un eveniment organizat de instituția pe care o reprezintă.

Performanța indicelui BET-TR a fost chiar peste media ultimilor 5 ani, deși și în anii trecuți randamentele dividendelor au fost bune. „Pentru investitori a fost un an excepțional”, rezumă Anghel. Performanța indicelui titlurilor blue-chip BET a fost de 9,44% anul trecut, etapele de creștere fiind impulsionate chiar de anunțurile de dividende, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa ne-a spus că economia a duduit în 2017

viewscnt
Afla mai multe despre
lucian anghel
bvb
bursa