Bursa pe un nou maxim, cu acțiunile TeraPlast pe o creștere parabolică

Bursa pe un nou maxim, cu acțiunile TeraPlast pe o creștere parabolică

Sursa foto: Jesada Wongsa | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 sep 2021

Indicele BET a depășit nivelul de 12.600 de puncte, tractat de câteva acțiuni cu aprecieri semnificative.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tendința de vânzare a revenit pe bursa americană, unde indicele S&P500 s-a îndepărtat din nou de maxim, însă la Bursa de Valori București impulsul ascendent s-a menținut și a adus piața pe noi valori-record. Suferința a fost mai degrabă la nivelul volumelor. Rulajul de 40,38 milioane lei (8m16 milioane euro) a fost sub media ultimilor ani, dar și semnificativ sub lichiditatea ședințelor bune de la acest sfârșit de septembrie.

Pe de altă parte, distribuția acestei activități a fost bună în adâncime, cu nu mai puțin de 12 emitenți depășind reperul unor schimburi de 1 milion de lei, aici incluzându-se și un transfer de tip deal în valoare de 1,39 milioane lei cu titluri a companiei Carbochim Cluj-Napoca (CBC).

Subscrierile în oferta de titluri de stat derulată la BVB depășesc pragul de 100 milioane euro CITEȘTE ȘI Subscrierile în oferta de titluri de stat derulată la BVB depășesc pragul de 100 milioane euro

În piața reglementată, titlurile TeraPlast Bitrița (TRP) au avut un salt de 7,95%, până la prețul de 1,2760 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 5,65 milioane lei, în continuarea unei creșteri parabolice antrenate de promovarea acestora în structura indicelui pentru piețe emergente al FTSE Russell.

Tot într-o notă pozitivă, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au crescut cu 3,52%, până la prețul de 38,20 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,97 milioane lei, în contextul în care compania a modificat la începutul săptămânii estimarea bugetară pentru anul în curs estimând un profit net de 791,3 milioane lei, cu 40% mai mare decât cel de 288,8 milioane lei bugetat în primăvară.

ULTIMA ORĂ Vîlceanu: Schema pentru compensarea scumpirilor la energie pe facturile populației va avea un cost la buget de peste 1 miliard lei. Banii - recuperați cu dividend special de la companii din energie unde statul e acționar CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Vîlceanu: Schema pentru compensarea scumpirilor la energie pe facturile populației va avea un cost la buget de peste 1 miliard lei. Banii - recuperați cu dividend special de la companii din energie unde statul e acționar

De asemenea, titlurile MedLife (M) au urcat cu 2,43%, până la prețul de 18,95 lei/acțiune, pe o activitate de 2,76 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au câștigat 1,23%, până la prețul de 1,8100 lei/acțiune, pe un rulaj de 2,12 milioane lei, în ziua în care acționarii au aprobat prelungirea pentru o perioadă de 2 ani a mandatului de administrator unic al companiei americane Franklin Templeton.

Sunt mișcări care au făcut ca întreaga piață să fie „verde”: +0,70% pentru indicele compozit BET Plus, +1,19% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 53.263,98 puncte, +0,15% pentru indicele energetic BET-NG și +0,74% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.615,46 puncte se află pe un nou maxim istoric

Bursa pe un nou maxim, cu acțiunile TeraPlast pe o creștere parabolică

Pe segmentul bancar aprecierile au fost mai atenuate. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,19%, până la prețul de 2,61 lei/acțiune, pe transferuri de 4,19 milioane lei, titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS), listate secundar la BVB, au închis cu 0,91% peste referință, pe tranzacții de 1,68 milioane lei, iar titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au crescut cu 1,06%, până la prețul de 19,00 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,20 milioane lei.

Deprecieri am consemnat pe sectorul petrolier. Titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,86%, până la prețul de 0,4600 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,80 milioane lei, iar titlurile Conpet Ploiești (COTE) au coborât cu 0,24%, până la prețul de 82,00 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,70 milioane lei.

Reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Transport Trade Services (TTS), care au avut un salt de 2,59%, până la prețul de 21,80 lei/acțiune, și de titlurile Transgaz (TGN) care au staționat la prețul de 265,00 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast
tts